Hotové jídlo ve sklenici je ideální na výlet i do práce. Nachystat můžete celé menu

Jídlo ve sklenicích patří mezi ideální varianty, když máte náročnější zaměstnání nebo prostě nemáte čas si vařit. Hodí se také během dovolené nebo výletů. V podzimním a zimním období je nedostatek čerstvé zeleniny nebo ovoce a zavařená nebo jinak naložená jídla se budou hodit. Dejte si ale pozor, abyste si pokrmy připravili správně a maso se například nezkazilo.

Jaké recepty jsou nejoblíbenější?

Jídlo ve sklenicích patří mezi způsoby stravování, které jsou nejen rychlé, ale také si je můžete vzít, kamkoliv budete potřebovat. Do sklenic si přitom můžete připravit nejen maso, ale také zeleninu, ovoce nebo i celou večeři, kterou pak jednoduše můžete ohřát. Jídlo ve sklenicích je oblíbené u profesionálních řidičů, kteří se nechtějí stravovat pouze na benzínkách. Jak si takové jídlo vyrobit?

Doporučený článek:  Každá žena má v kuchyni kouzelný prášek, který mravence donutí opustit dům i zahradu

Pokrm dávejte do sklenice ještě horký, ale nezapomínejte na to, že sklenice musíte poctivě umýt a nejlépe vyvařit, aby v nich nezůstávaly žádné bakterie. Dojít by mohlo nejen ke zkažení potravin, ale do vašeho těla by se dostaly toxiny, které vedou k otravě jídlem. Jak tedy jídlo připravit? Do sklenic můžete dát například masové kuličky s omáčkou, ale také dušené maso s rýží nebo zeleninové saláty.

Zdroj obrázku: Freepik

Zkuste kuličky z masa nebo polévky

Snadno se dají ohřát obyčejné polévky, které vaříme skoro každý den. Stačí je pouze nalít do sklenice a můžete hodovat. Oblíbené jsou také masové kuličky, které můžete dát do omáčky s rýží a celý pokrm pak jen ohřát. Ve sklenicích ale můžete mít také studená jídla, která jsou vhodná například pro studenty. I oni ale ocení teplý oběd nebo večeři v případě, že nemají čas nikam zajít nebo si jídlo udělat.

Doporučený článek:  Vědci vyvrací jeden z největších mýtů. Vitamín C při nachlazení nepomáhá, důležitý je jiný

Do sklenice tak můžete udělat například guláš, který je plný masa i zeleniny. Jídlo je velmi snadné na přípravu a nejlepší bude, když ho necháte ještě den nebo dva odležet. Do sklenice můžete naložit také zelí nebo okurky, které mohou být chutnou svačinkou.

Zdroj: https://preparednessmama.com/meals-in-a-jar/
.

Doporučené články