Neradi se zabýváte složitým pečením koláčů a buchet? Pak budou pro vás jako dělané nepečené avokádové kuličky. Ty se hodí i k servírování na slavnostní tabuli. Složením jsou kromě jiného i velmi zdravé, proto po jejich konzumaci nemusíte mít výčitky svědomí.
Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu avokádových kuliček?
Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto suroviny:
- pistáciový likér: 50 ml (nebo jiný oříškový)
- větší čerstvé avokádo (méně zralé): 1 ks
- agávový sirup: 5 až 6 lžic
- změklé máslo: 125 g
- drcené pistácie: 100 g
- mleté máslové sušenky: 100 g
- strouhaný kokos: 100 g + trochu na obalování kuliček
- šťáva + kůra z 1 ks limety (chemicky neošetřené)
Jak postupovat při přípravě avokádových kuliček?
Začněte tím, že si oloupete avokádo a vydlabete jeho dužinu do mixéru. Tu pak rozmixujte na jemnou kaši spolu s pistáciovým likérem a limetovou šťávou. Také do směsi následně zakomponujte měkké máslo, limetovou kůru a agávový sirup.
Dokončování avokádové směsi a tvoření kuliček
Nakonec do krému ještě přimíchejte namleté sušenky, nadrcené pistácie a strouhaný kokos. Z výsledné hmoty následně tvořte stejně velké kuličky a obalujte je ve zbylých kokosových vločkách. Dezert dejte před podáváním tuhnout do lednice na cca 60 až 120 minut.
Servírování avokádových kuliček
Řádně ztuhlé a vychlazené kuličky z avokáda vyjměte z lednice a podávejte třeba s šálkem kávy, s čajem anebo s horkou čokoládou. Přejeme vám dobrou chuť.
Praktické tipy na závěr
Pakliže jste milovníci všeho čokoládového, můžete do avokádového těstíčka přisypat i trochu kvalitního kakaového prášku. Hotové kuličky je taktéž možné máčet před servírováním v polevě z hořké či mléčné čokolády. Získají tak zase o něco lepší chuť. Kromě pistácii se pak výtečně do hmoty k tvarování kuliček hodí i drcené vlašské i lískové oříšky.