Recept na zdravou sladkou chuťovku: Nepečené avokádové kuličky si zamilujete už po prvním soustu

Neradi se zabýváte složitým pečením koláčů a buchet? Pak budou pro vás jako dělané nepečené avokádové kuličky. Ty se hodí i k servírování na slavnostní tabuli. Složením jsou kromě jiného i velmi zdravé, proto po jejich konzumaci nemusíte mít výčitky svědomí.

Jaké ingredience budete potřebovat na přípravu avokádových kuliček?

Než se pustíte do práce, obstarejte si tyto suroviny:

  • pistáciový likér: 50 ml (nebo jiný oříškový)
  • větší čerstvé avokádo (méně zralé): 1 ks
  • agávový sirup: 5 až 6 lžic
  • změklé máslo: 125 g
  • drcené pistácie: 100 g
  • mleté máslové sušenky: 100 g
  • strouhaný kokos: 100 g + trochu na obalování kuliček
  • šťáva + kůra z 1 ks limety (chemicky neošetřené)
Doporučený článek:  Arašídové máslo je v našich končinách opomíjené. Specifická chuť není jeho jediným unikátem

Jak postupovat při přípravě avokádových kuliček?

Začněte tím, že si oloupete avokádo a vydlabete jeho dužinu do mixéru. Tu pak rozmixujte na jemnou kaši spolu s pistáciovým likérem a limetovou šťávou. Také do směsi následně zakomponujte měkké máslo, limetovou kůru a agávový sirup.

Dokončování avokádové směsi a tvoření kuliček

Nakonec do krému ještě přimíchejte namleté sušenky, nadrcené pistácie a strouhaný kokos. Z výsledné hmoty následně tvořte stejně velké kuličky a obalujte je ve zbylých kokosových vločkách. Dezert dejte před podáváním tuhnout do lednice na cca 60 až 120 minut.

Doporučený článek:  Zázrak jménem kari – proč se vyplatí ho v kuchyni používat?

Servírování avokádových kuliček

Řádně ztuhlé a vychlazené kuličky z avokáda vyjměte z lednice a podávejte třeba s šálkem kávy, s čajem anebo s horkou čokoládou. Přejeme vám dobrou chuť.

Praktické tipy na závěr

Pakliže jste milovníci všeho čokoládového, můžete do avokádového těstíčka přisypat i trochu kvalitního kakaového prášku. Hotové kuličky je taktéž možné máčet před servírováním v polevě z hořké či mléčné čokolády. Získají tak zase o něco lepší chuť. Kromě pistácii se pak výtečně do hmoty k tvarování kuliček hodí i drcené vlašské i lískové oříšky.

Doporučený článek:  Tofu není správné zatracovat. Se správnou marinádou si pokrm oblíbí i všichni milovníci masa
.

Doporučené články