Recept na švestková povidla bez špetky cukru

Září se blíží a právě tento měsíc je nejlepší na přípravu švestkových zavařenin. Měli bychom si proto zopakovat, jak tuto pochoutku připravit, abyste byli připravení. Švestková povidla jsou jednoduchá, chutná a velmi zdravá. Hlavně, když do nich nebudete přidávat žádný cukr. Právě recept bez cukru vám přinášíme dnes. A je neuvěřitelně jednoduchý.

Co budete potřebovat?

Švestková povidla jsou jednoduše zavařené švestky. Tradičně se povidla připravovala po mnoho dní, protože musela získat svou typickou tmavou barvu. Odpařováním získávají vyšší hustotu, lepší chuť a také se tím prodlouží doba jejich skladování. Nyní je příprava mnohem rychlejší, protože se vyrábí z ovocné dřeně a tepelným zpracováním se snadno zahustí.

Doporučený článek:  Maso z vývaru nejen do omáčky: paštika s cuketou nebo krokety vnesou do kuchyně nové chutě

Povidla jsou oproti klasickým marmeládám méně sladká, želírovaná a více kalná. Povidla jsou ale zdravější, protože se v nich nenachází žádný cukr. Osvědčený recept bez cukru si můžete připravit i ve své kuchyni. Dobrou zprávou je, že je velmi jednoduchý a potřebujete na něj pouze 2 kilogramy maďarských švestek. Nezapomeňte si připravit sterilizované sklenice a víčka.

Zdroj obrázku: Freepik

Způsob přípravy

Švestky opláchněte a odstraňte pecky. Vložte je do velkého hrnce se silným dnem a vařte po dobu 1,5 hodiny. Občas je promíchejte, aby se nepřipálily. Potom hrnec sundejte ze sporáku. Zakryjte ho utěrkou a položte na chladné místo. Nechte odstát do druhého dne. Další den postup opakujte. Za častého míchání je vařte po dobu 1,5 hodiny, zakryjte a nechte odstát dalších 24 hodin.

Doporučený článek:  Těstovinový salát s kyselými okurkami chutná prostě skvěle. Během pár minut bude na stole

Třetí den postup znovu opakujte a vařte švestky na velmi mírném ohni. Často míchejte, aby se povidla nepřipálila. Horká povidla nalijte do čistých, sterilizovaných a suchých sklenic. Zavřete víčka. Sklenice vložte do velkého hrnce, zalijte vodou téměř po víčko a vařte na mírném ohni. Po uvaření počkejte ještě 10 minut. Poté je vyndejte z hrnce, postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Nakonec je skladujte v chladu a temnotě.

Zdroj: https://itsnotcomplicatedrecipes.com/easy-plum-jam/
.

Doporučené články