Bezpečné rozmrazování ryb: v chladničce, studené vodě nebo mléce

Pokud ryby nesprávně rozmrazíte, může se stát, že ztratí dobrou chuť a konzistenci. Rovněž můžete správným rozmrazováním zabránit bakteriální kontaminaci. Pokud máte čas, stačí dát ryby jednoduše na noc do chladničky, pokud ale spěcháte, máme pro vás jednoduchý trik.

Udělejte to správně

Ryby jsou nejchutnější samozřejmě čerstvé. V našich končinách k tomu však nemáme příliš mnoho možností. Proto se musíme často obracet na mražené produkty. Každý milovník tohoto pokrmu má svůj oblíbený způsob, jak ho připravit. Na to však musíme ryby správně rozmrazit, aby byly vhodné pro přípravu.

Doporučený článek:  Kapr třikrát jinak: nejen smažený může být na jídelníčku po celý rok

Mezi nejčastější způsoby rozmrazování jistě patří položení ryby na talíř nebo vložení do misky a následné vložení do chladničky. Tento způsob ovšem trvá velmi dlouho, někdy dokonce i celou noc. Takto pomalu probíhá proces tání, který však nenarušuje jemnost a strukturu rybího masa.

Zdroj obrázku: Freepik

Rychlé rozmrazení

Pokud nemáte tolik času a potřebujete ryby připravit co nejdříve, nikdy je nevkládejte do horké vody. Tento způsob zničí strukturu masa, což následně ovlivní jeho chuť a aroma. Chcete-li rybu rozmrazit rychleji, vložte ryby do studené perlivé vody. Dalším způsobem je namáčení ryb v mléce. Je to vynikající metoda, která vám umožní nejen rychleji rozmrazit maso, ale také zlepší jeho chuť.

Doporučený článek:  Maso je důležitou součástí jídelníčku. Tyto druhy patří mezi nejzdravější

Namočení ryb do mléka před vařením, pečením nebo smažením je metoda, kterou používají mnozí kuchaři. Díky tomu se můžete zbavit nepříjemného zápachu a maso se stává mnohem měkčím a chutnějším. Takže pokud nemůžete na Štědrý den získat čerstvého kapra, sáhněte po mraženém kuse a ponořte ho do mléka. Chuť ryb okouzlí všechny hosty. Dávejte si samozřejmě pozor a vždy čerstvost ryb zkontrolujte.

Zdroj: https://www.marthastewart.com/8389284/how-to-defrost-fish
.

Doporučené články