Neexistuje jiný národ, který by dokázal upéct voňavější chléb než Italové. Právě proto vám dnes přinášíme bylinkový chléb z Itálie. Aromatický chléb z italských bylinek a římského sýra se skvěle hodí ke snídani i večeři. Navíc stejné těsto můžete použít také na přípravu domácí pizzy. Italové zkrátka vědí, jak na to. A teď to budete vědět i vy. Garantujeme vám, že takhle dobrý chleba plný bylinek jste ještě nejedli.
Co budete potřebovat?
Na výrobu potřebujete poměrně hodně surovin. Připravte si 2 šálky teplé vody o teplotě 45 stupňů, 2 lžíce cukru, 2 balení aktivního sušeného droždí, 6 šálků chlebové mouky, ½ šálku strouhaného sýra Romano, ¼ šálku olivového oleje, 1 lžíci soli, 1 lžíci sušené bazalky, 1 lžíci sušeného oregana, 1 lžičku česnekového prášku a 1 lžičku cibulového prášku. Všechny ingredience najdete snadno v každých potravinách, takže si ho můžete velmi jednoduše připravit.
Pracovní postup
V první řadě si připravte všechny surovin na pracovní linku. Teplou vodu, cukr a droždí smíchejte ve velké misce a nechte odstát 5 minut. Vmíchejte do směsi 3 šálky mouky, strouhaný sýr Romano, olivový olej, sůl, bazalku, oregano, česnekový prášek a cibulový prášek. Postupně přidávejte také zbývající 3 šálky mouky. Zpracujte vše rukama. Těsto bude velmi tuhé. Těsto hněteme na pomoučeném povrchu, dokud nebude dokonale hladké. Bude to trvat 5-10 minut.
Mísu vymažte olejem a vložte do ní těsto. Zakryjte vlhkou utěrkou a nechte kynout po dobu 1 hodiny. Těsto propíchněte a vytvarujte z něj dva stejně velké bochníky. Každý z nich vložte do ošatky a nechte kynout dalších 30 minut. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Bochníky chleba pečte po dobu 35 minut. Před krájením nechte bochníky odpočinout na mřížce alespoň 15 minut. Uvidíte, že vám tento jednoduchý recept na domácí chleba bude velmi chutnat a rodina ho po vás bude chtít neustále.
Zdroj: https://tavolamediterranea.com/2019/08/16/2019-08-09-bread-for-the-gods-taralli/