Okurková sezóna každý rok znamená, že budeme mít hodně vynikající zeleniny na zbytek roku. Musíme jen zeleninu správně naložit a zavařit. Letos můžete překvapit celou rodinu vynikajícími okurkami ve sladkokyselém nálevu, který si vychutnají všichni. Dokonale se hodí ke grilovaným pokrmům, na chlebíčky i k jakékoli jiné večeři. Poradíme vám, jak na to.
Jak naložit okurky do sladkokyselého nálevu?
Okurky patří mezi oblíbené druhy zeleniny. Letní měsíce jsou nejlepší období na nakládání okurek. Letos můžete vyzkoušet nový recept, který si zamiluje celá rodina. Uvidíte, že nakládaná zelenina bude chutnat úžasně, když vyzkoušíte nový typ nálevu. Navíc ochutnáte zase něco nového a i celé pokrmy díky tomu budou chutnat trochu jinak než obvykle.
Co budete potřebovat?
Okurky ve sladkokyselém nálevu jsou velmi jednoduché a rychlé na přípravu. Připravte si na ně 2,5 kg okurek, 1 cibuli, 1 mrkev, 4 sklenice vody, 1 šálek octa, 1 šálek cukru, 1 lžíci soli, 1 lžíci hořčice a 4 snítky kopru. Nezapomeňte na dostatečné množství sklenic s víčky, které předem umyjte a sterilizujte. Tím je budete mít připravené pro použití. Jak připravit samotné okurky?
Způsob přípravy
Sklenice i víčka musíte mít dokonale sterilní a osušené. V opačném případě bude velká šance, že se okurky zkazí. Okurky nakrájejte ostrým nožem nebo kráječem na zeleninu. Jestli si chcete ušetřit čas s krájením, použijte menší okurky. Ty budete moci dát do sklenic celé bez krájení. Potom okurky důkladně opláchněte čistou vodou a těsně naskládejte do sklenic.
Do každé sklenice dejte tolik okurek, kolik se jich tam vejde. Díky tomu se nebudou kazit a vydrží vám úžasně křupavé. Do každé sklenice také přidejte snítku kopru, kolečko cibule a tři kolečka mrkve. Připravte si sladkokyselý lák a nalijte ho na okurky. Pasterizujte asi 5 minut. Okurky skladujte v tmavém a chladném prostředí, aby se zelenina nezkazila.
Zdroj: https://www.themediterraneandish.com/quick-pickled-cucumber-recipe/