Ukázalo se, že lze připravit koláč na pánvi, který má vynikající chuť. Je to rychlé a tato příprava má skvělé výsledky. Po tomto dezertu se jen zapráší. Pokud patří brownies mezi vaše oblíbené dezerty, zbystřete. Klasických receptů na přípravu brownies je spousta, ale zkusili jste recept, podle kterého se připravuje tato chuťovka na pánvi? Díky tomuto receptu nemusíte předehřívat troubu, stačí vám pouze pánev, a za pouhých 20 minut vykouzlíte dezert, na který vaše rodina a přátelé dlouho nezapomenou. Jestliže máte všechny ingredience, pusťte se do práce.
Historie brownies
Tento známý čokoládový dezert vznikl již v roce 1893 v Chicagu. Většinou se jí rukama. Brownies si za poslední dobu získalo velkou oblibu i u nás. Skoro v každé kavárně nebo cukrárně ho můžete ochutnat. Brownies má mnoho podob, ale v jednom se shodují. Musí obsahovat čokoládu nebo kakao. Je to dezert především pro milovníky čokolády. Brownies je velmi sladký, proto se skvěle hodí k hořké kávě. Pokud se rozhodnete si tento dezert připravit doma, můžete sáhnout po dražších a zdravějších ingrediencích. Dezert získá trošku jinou chuť a nemusíte se bát o svou postavu.
Příprava brownies z pánve
Potřebné ingredience:
- 1/3 kostky másla,
- 1/3 hrnku třtinového cukru,
- 2 lžíce kakaa,
- 1/2 šálku mléka,
- 1 vejce,
- 1/2 šálku mouky,
- 1/2 lžičky prášku do pečiva.
Poleva:
- 1 tabulka hořké čokolády,
- 2 lžíce smetany.
Na pánev položte máslo a nasypte cukr. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte kakao. Poté vše zalejte mlékem a přidejte vejce. Důkladně směs promíchejte. Přisypte mouku a prášek do pečiva. Po důkladném promíchání pánev přikryjte a smažte na mírném plameni zhruba 20–25 minut. Mezitím si můžete připravit polevu. Tabulku čokolády nalámejte do hrnce a přidejte smetanu. Míchejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Jakmile je brownies hotové, přelejte ho polevou a můžete podávat.
Zdroj: https://www.biggerbolderbaking.com/perfect-skillet-brownies/