Klesající teploty vybízejí k tomu, abychom si připravili sytější a teplejší pokrmy. Polévky jsou skvělým způsobem, jak se na podzim a v zimě zahřát. Navíc se v nich vždy nachází obrovské množství vitamínů, minerálů a živin. A přesně to potřebujete v období, kdy na nás útočí všechny možné viry a bakterie. Jaké recepty můžete vyzkoušet letos na podzim?
Kuřecí vývar je základ
Kuřecí polévka s těstovinami a strouhaným sýrem je krásná variace na klasickou polévku s kuřecím masem. Tyto polévky připravíte během 30 minut, takže budete mít večeři na stole velmi rychle. Navíc můžete experimentovat s kořením a dokonce i částmi kuřete, které použijete.
Dýně je hvězdou každého podzimu
Na podzim máte jedinečnou příležitost, abyste si připravili pokrmy z dýně. Jedním z nich je také polévka. Velkou výhodou těchto polévek je fakt, že na ně potřebujete jen 3-4 suroviny a připravíte ji během pár minut. Dýně jsou navíc velmi zdravé a na to nesmíte zapomínat.
Francouzská cibulačka vždy zahřeje
Cibule jsou velmi zdravé a na podzim i v zimě bychom jich měli konzumovat více než v létě. Klasickou francouzskou cibulačku můžete obohatit netradičně o gnocchi. Díky tomu bude nejen unikátní, ale také mnohem sytější. Nemusíte je připravovat doma, stačí si koupit balíček gnocchi v obchodě.
Spojení mrkve se zázvorem vás posílí
Kokosové mléko, mrkev a zázvor jsou silnými spojenci. Tato polévka bude nejen velmi hřejivá, ale také velmi zdravá. Na ozdobu si připravte smaženou cibulku a nasekejte čerstvý libeček. Ne pro každého je tato kombinace ideální, ale jestli máte rádi zázvor, měli byste ho zkusit i ve formě polévky.
Rajčatová polévka na závěr léta
Horká miska rajčatové polévky, ze které stoupá pára, je klasickým pokrmem na podzim. Čerstvá rajčata nepotřebujete. Klidně vám postačí konzervovaná rajčata, která najdete v obchodech celoročně, a nejsou drahá. Navíc v konzervě nejsou slupky, takže budete mít mnohem méně práce a rajčatovou polévku zvládnete udělat během chvilky.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/autumn-soup-recipes