Zeleninové saláty patří mezi jednoduchá jídla, která dokáže připravit i začátečník. Bohužel se těžko skladují a uskladněné dokážou poměrně rychle ztratit svůj přitažlivý vzhled. Většina produktů, které se do něj přidávají, podléhají rychle zkáze.
Kvůli těmto výrobkům se salát rychle kazí
Základem klasického salátu je vařená zelenina, jako je petržel, mrkev a celer. Jsou to bezpečné výrobky, které se nekazí tak rychle jako například vejce, která přidáváme do salátu také. Vejce jsou dost nestabilní a stejně jako majonéza by měla být přidána do salátu na konci a nejlépe těsně před podáváním. Dalším produktem, který může zkrátit trvanlivost, je cibule.
Tato zelenina se rozpadá poměrně rychle, takže je nutné ji přidávat těsně před podáváním. Totéž bychom měli udělat i s pórkem, česnekem a jablky. Správná příprava salátu není všechno – měl by se správně skladovat celou dobu. V chladničce jej můžeme mít až 7 dní. Samozřejmě hodně záleží na tom, z jakých přísad jsme salát připravili.
Oblíbené sváteční jídlo
Toto jídlo mnozí lidé připravují pouze na svátky nebo při zvláštní příležitosti. Je to velká škoda, protože se hodí k mnoha jídlům i během obyčejných dnů. Jelikož se připravuje nejčastěji na svátky, chystá se ho velké množství, a tak můžeme mít strach, jestli se tento oblíbený pokrm nezkazí. Stačí však zvolit správné suroviny. Jedním ze základních je majonéza.
Je to jedna z klíčových složek, které obvykle přidáváme na konec. Je však třeba vědět, že salát bez přidání této složky zůstane déle čerstvý. Salát lze rozdělit na dvě porce – přidejte majonézu do jedné a zbytek zeleniny zamrazte. Po dvou nebo třech týdnech můžete přidat majonézu a čerstvý salát máte připravený.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/how-to-store-your-chopped-salad-7552301