Těstovinový salát s kyselými okurkami chutná prostě skvěle. Během pár minut bude na stole

Hosté jsou již za dveřmi a na stole není stále žádné občerstvení? Po práci není čas na sáhodlouhé vaření? Těstoviny jsou odpovědí na kombinaci hladu a nedostatku času. Výhodou těstovin je možnost jejich rychlé přípravy a nesčetně variant, které je možné během chvilky vytvořit. Povětšinou stačí přidat do misky šunku, fazole nebo kukuřici, okurku, smíchat a je hotovo. Jak dovést těstovinový salát k naprosté dokonalosti? Pro tentokrát vyzkoušejte verzi s kyselou okurkou, nebudete litovat.

Těstovinový salát nejen jako rychlé jídlo

Předností těstovinového salátu je bezpochyby jeho rychlá příprava, co si budeme namlouvat. Současně jde o jídlo, které nikoho neurazí a všem chutná, což z něj dělá skvělou volbu pro posezení s přáteli. Nadto funguje jako výtečná možnost na krabičkový oběd nebo na rychlou večeři pro celou rodinu. Těstoviny lze vybrat různých barev a typů, chutnají výborně s různými druhy zeleniny, proto takový salát nikdy nezevšední. Je vhodnou volbou i pro lidi vyznávající zero waste trend, protože se mohou zužitkovat veškeré zbytky z chladničky.

Doporučený článek:  Poznejte cibuli ještě jiným způsobem. Čaj ze slupek bude skvělý parťák do sychravých dnů
Zdroj obrázku: Freepik

Nakládačka jako stěžejní prvek receptu

V tomto receptu hraje kromě těstovin stěžejní roli nakládaná neboli kyselá okurka, která vyniká výraznou chutí, navíc obsahuje kyselinu mléčnou, která podporuje metabolismus. Současně je zdrojem vlákniny, která pomáhá s trávením a navozuje pocit sytosti. Hodí se i obsažený vitamín C, který posiluje obranyschopnost těla. Jak se těstovinový salát s kyselou okurkou připravuje?

Ingredience na těstovinový salát s kyselou okurkou:

  • 2 nakládané okurky,
  • 2 lžíce majonézy,
  • 45 g těstovin,
  • 50 g červených fazolí,
  • 70 g kukuřice (z plechovky),
  • 150 g sýra,
  • 150 g šunky,
  • sůl a pepř na dochucení,
  • 1 lžička pažitky.
Doporučený článek:  Po nakládaných rajčatech se v zimě zapráší. Posílí imunitu a dokonale pročistí střeva

Postup přípravy:

Těstoviny uvařte obvyklým způsobem, návod je také uvedený na obalu, důležité je dodržet dovaření na skus. Po uvaření je sceďte přes cedník a propláchněte vodou. Šunku, sýr a okurky nakrájejte na malé kostičky. Vše vložte do hluboké mísy, přidejte konzervované fazole a zalijte majonézou, dobře promíchejte, osolte a opepřete. Před podáváním přidejte kukuřici a posypejte pažitkou.

Zdroj: https://www.easybabymeals.com/cucumber-pickle-pasta-salad/
.

Doporučené články