Příprava tradičního zeleninového salátu není nic obtížného. Některé recepty se předávají z generace na generaci a zajišťují tak dokonalou chuť. Pokud však nemáte osvědčený recept, my vám poradíme, jak si doma připravit hotový kulinářský zážitek.
Tajemství dokonalého salátu
Zeleninový salát, jak už název napovídá, se připravuje hlavně z vařené zeleniny: mrkve, celeru a kořenové petržele. Přestože všechny saláty mají podobný vzhled, v každém domě se připravují trochu jinak. Díky přísadám se jejich chuť a aroma mohou výrazně změnit. Někde přidávají pór, jablko, nakládané okurky, a dokonce i uzené makrely nebo sledě.
Bez ohledu na počet možností je zeleninový salát vždy skvělý nápad jako doplněk k dovolenkovému stolu nebo občerstvení během návštěv hostů. Ukazuje se, že před lety k němu přidaly naše babičky jednu složku senzačně zdůrazňující chuť. Je to cibule. Cibule je zelenina, díky které je každé jídlo výraznější a jednoduše chutnější. Přidá-li se do zeleninového salátu, nebude vám špatně a chutná i druhý nebo třetí den.
Osvědčený recept
Na přípravu budete potřebovat 4 velké mrkve, 6 velkých brambor, 3 velké nakládané okurky, 4 vajíčka natvrdo uvařená, petržel, polovinu velké cibule, konzervu hrášku, 3–4 polévkové lžíce majonézy a sůl a pepř podle chuti. Mrkev, brambory, celer a petržel důkladně vydrhněte, vložte do hrnce a vařte ve slané vodě.
Zeleninu ochlaďte, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Vajíčka uvařte, oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Okurky také nakrájejte na kostičky a přidejte vše ke zbývajícím ingrediencím. Nakonec přidejte konzervovaný hrášek bez nálevu, cibuli nakrájejte najemno a vše dobře a důkladně promíchejte. Nakonec už jen přidejte majonézu, ochuťte solí a nakonec pepřem. Takto připravený zeleninový salát vám v chladničce vydrží přibližně 3 dny.
Zdroj: https://www.inspiredtaste.net/22809/simple-potato-salad-recipe/