Nakládané okurky s nízkým množstvím soli, zato doplněné o červený rybíz: ideální chuťovka k osvěžení

Hledáte dokonalý recept na nakládané okurky s nízkým obsahem soli? Vyzkoušejte osvědčený recept hospodyň z venkova, jejichž okurky jsou chuťově výjimečné. Do sklenic totiž přidávají speciální přísadu, díky které můžete zapomenout na běžné pokrmy s nízkým obsahem soli. Podívejte se, jak připravit okurky s červeným rybízem krok za krokem.

Co budete potřebovat?

Okurky s nízkým obsahem soli jsou skvělé především v létě. Hodí se do salátů, ale dobře chutnají i samostatně. Jsou výborným zdrojem vitamínů a vlákniny. Působí jako přírodní probiotika, navíc jsou nízkokalorické a můžete je mlsat bez výčitek. Další výhodou je, že jejich příprava je velmi jednoduchá – stačí osvědčený recept a chvilka trpělivosti.

Doporučený článek:  Zdravé alternativy chleba, které ozvláštní běžnou snídani nebo večeři

Okurky s nízkým obsahem soli se od nakládaných okurek liší tím, že jejich fermentační proces trvá kratší dobu. Pokud máte okurky s nízkým obsahem soli rádi, přidejte k nim další přísadu. Tou je červený rybíz. Chuť takto připravených okurek je vskutku výjimečná. Potřebovat budete dva kilogramy čerstvých okurek, 5 až 7 hroznů červeného rybízu, 1 paličku česneku, svazek čerstvého kopru a 3 až 4 listy křenu.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak postupovat?

Nálev k okurkám připravíte ze dvou litrů vody a dvou vrchovatých polévkových lžic kamenné soli bez jódu. Nejprve okurky i rybíz důkladně omyjte. Poté okurky vložte do mísy a zalijte je studenou vodou. Nechte dvacet minut odstát, mezitím v hrnci dejte vařit vodu. Do ní nasypte sůl a důkladně promíchejte. Křen a kopr opláchněte pod tekoucí vodou.

Doporučený článek:  Recept na křupavé bramboráky, které přijdou k chuti samotné i jako příloha

Poté okurky vyjměte z vody a konce obou stran odřízněte. Pak je můžete začít skládat do sklenic. Vrstvy okurek, křenu, kopru a kuliček červeného rybízu doplňte prolisovanými stroužky česneku a zalijte připraveným horkým nálevem. Sklenice uzavřete víčkem a nechte na teplém místě do druhého dne odstát. Druhý den budou nakládané okurky připravené ke konzumaci.

Zdroj: https://niftyrecipe.com/recipe-555-marinated-cucumbers-with-red-currant.html
.

Doporučené články