Někteří se vaření ryb zásadně vyhýbají. S nepříjemným zápachem v kuchyni lze ale snadno bojovat

Každý, kdo připravoval ryby alespoň jednou, ví, že tato mimořádně chutná, tepelně upravená dobrota dokáže v bytě zanechat nepříjemný zápach. Pokud nepomáhá ani větrání, zkuste tento jednoduchý a levný trik. Za pár minut se problému zbavíte a nepříjemný zápach se stane jen vzpomínkou.

Neutralizace zápachu

Intenzivní aroma z ryb můžete neutralizovat při přípravě dalšího jídla. Začněte namáčením v mléce asi 1,5 hodiny. To je známé tím, že dobře absorbuje pachy. Po této době ryby důkladně opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Následně posypte oblíbeným pepřem a jemně pokapejte citrónem.

Skvělý způsob je také zakrytí ryby cibulovými plátky a vložení na 2 hodiny do chladničky. Můžeme rybu potřít majoránkou, oreganem a bazalkou. Vůni syrových ryb také můžeme zakrýt přidáním petržele. Během smažení stojí za to přidat do oleje několik kapek citrónové šťávy a 3–4 stroužky česneku. Při pečení přidejte k rybám pár plátků syrového bramboru vedle ryb, to také pomůže absorbovat zápach.

Zdroj obrázku: Freepik

Voňavé ryby

Specifický zápach ryb se může v bytě držet několik hodin, nebo dokonce dní. Aby se tomu zabránilo, připravte si domácí mix, který tento problém rychle vyřeší. Budete potřebovat sklenici vody, polévkovou lžíci octa, citróny, pomeranče, hřebíček a skořici. Ovoce nakrájejte na menší kousky a poté je vložte na pánev nebo do hrnce.

Doporučený článek:  Připravte si hamburger s grilovanou zeleninou a sýrem

Následně přidejte hřebíček a skořici. Zalijte vodou a octem. Přiveďte k varu a poté pár minut vařte bez zakrytí. Z těchto kombinovaných přísad se vytvoří vůně, která eliminuje vůni ryb. Je to expresní metoda, která funguje pokaždé. Aby vaše pánev po přípravě ryb nezapáchala a nepřenesla tak svou vůni na další jídlo, použijte při čištění zbytky kávové sedliny. Desku, na které jste ryby krájeli, pokapejte citrónovou kůrou.

Zdroj: https://www.rd.com/article/how-to-get-rid-of-the-fish-smell/
.

Doporučené články