Máte v lednici mleté maso a nevíte co s ním? Každému se samozřejmě vybaví třeba klasické boloňské špagety, ale není to trochu nuda? Zkuste se inspirovat těmito recepty, které vám pomohou vykouzlit něco mimořádného.
Rolky z mletého masa
Ingredience:
- 1 kg mletého masa,
- 1 houska,
- 1 vejce,
- 4 až 5 stroužků česneku,
- majoránka,
- několik plátků drůbeží klobásy,
- několik plátků sýra,
- půl svazku petrželky,
- 4 lžíce křenové hořčice,
- sůl a pepř.
Postup:
Příprava závitků z mletého masa je velmi snadná. V míse smíchejte mleté maso, namočenou housku, vejce, česnek a majoránku. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Poté si připravte nádivku – nakrájejte pár plátků klobásy a sýra, přidejte nasekanou petrželku a důkladně promíchejte. Navlhčenýma rukama tvořte na pracovní desce obdélníky z masa. Potřete je hořčicí, doprostřed umístěte nádivku a rolky zarolujte. Smažte v rozpáleném tuku.
Těstoviny s mletým masem a cuketou
Tento snadný recept je rychlým obědem nebo večeří prakticky v jakýkoliv den.
Ingredience:
- 400 g těstovin typu penne,
- 500 g mletého masa,
- 1 cuketa,
- 2 cibule,
- 500 g cherry rajčat,
- 500 ml rajčatového protlaku,
- 2 stroužky česneku,
- 1 lžíce másla,
- 4 lžíce nasekané bazalky,
- sladká paprika, sůl a pepř.
Postup:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a orestujte na másle, až zesklovatí. Přidejte maso a opékejte po dobu asi 10 minut. Cuketu důkladně omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Rajčata nakrájejte na poloviny a přidejte k masu, které poté zalijte rajčatovým protlakem. Následně přidejte česnek a sladkou papriku. Dochuťte dle potřeby solí a pepřem a duste asi 15 minut. Na závěr přisypte ke směsi scezené těstoviny a důkladně promíchejte. Před podáváním posypte nasekanou bazalkou. Ihned podávejte a užijte si dokonalé spojení masa, těstovin a cukety.
Zdroj: https://www.olivemagazine.com/recipes/collection/best-beef-mince-recipes/