Nejpopulárnější polévky světa, které stojí za to ochutnat

Polévky jsou oblíbeným pokrmem po celém světě a mají bohatou historii. Jsou různorodé v chuti, složení a textuře a mohou se připravovat z mnoha různých ingrediencí. V tomto článku se podíváme na některé z nejpopulárnějších polévek na světě.

1. Tom Yum (Thajská polévka)

Tom Yum je slavná thajská polévka, která je známá pro svou výraznou chutí a vůní. Hlavními ingrediencemi jsou vývar z citronové trávy, houby, rajčata, chilli papričky a krevety nebo kuřecí maso. Polévka má kombinaci sladké, kyselé a pikantní chuti a je často podávána s rýží.

2. Gazpacho (Španělská polévka)

Gazpacho je osvěžující španělská polévka, která je perfektní pro horké letní dny. Tato studená polévka je připravena z rajčat, okurek, cibule, papriky, olivového oleje, octa a česneku. Gazpacho je lehká, osvěžující a plná chutí zeleniny.

Doporučený článek:  Ještě lepší chuť a barvu vývaru dodá speciální úprava zeleniny. Polévka bude bezkonkurenční

3. Minestrone (Italská polévka)

Minestrone je tradiční italská polévka, která je bohatá na zeleninu a fazole. Hlavními složkami jsou rajčata, cibule, mrkev, zelí, fazole a těstoviny. Polévka je obvykle dochucena bylinkami, jako je bazalka a oregano, a podávána s parmezánem.

4. Pho (Vietnamská polévka)

Pho je ikonická vietnamská polévka, která se skládá z vývaru na bázi hovězího masa, nudlí, bylin a chilli papriček. Tato polévka je známá pro svou bohatou a hlubokou chuť, která pochází z dlouhého vaření vývaru s aromatickými bylinkami a kořením.

Zdroj obrázku: Freepik

5. Miso (Japonská polévka)

Miso je tradiční japonská polévka, která je připravena z miso pasty (fermentované sójové pasty) a dalších složek, jako jsou řasy, tofu, zelenina a nudle. Miso polévka má bohatou a slanou chuť a je často podávána jako součást japonských jídel.

Doporučený článek:  Ani zima nebrání venkovnímu pikniku nebo grilování. Zpestří čas s rodinou nebo přáteli

6. Borsč (Ruská polévka)

Borsč je ruská polévka, která je známá svou výraznou červenou barvou a bohatou chutí. Hlavními složkami jsou červená řepa, zelí, brambory, cibule, mrkev a hovězí maso nebo vepřové maso. Polévka je často podávána s kysanou smetanou a chlebem.

7. Chicken Noodle Soup (Kuřecí nudlová polévka)

Kuřecí nudlová polévka je klasická americká polévka, která je často spojována s komfortním jídlem. Obsahuje kuřecí maso, nudle, zeleninu a kuřecí vývar. Tato polévka je oblíbená zejména při nachlazení nebo chladném počasí.

Doporučený článek:  Základem dobrého boršče je vždy řepa. Jediná chyba může celou polévku úplně zkazit

8. Sopa de Lima (Mexická polévka)

Sopa de Lima je mexická polévka, která pochází z Yucatánu. Hlavními složkami jsou kuřecí maso, rajčata, limetky, chilli papričky a avokádo. Tato polévka má výraznou chuť a je často podávána s křupavými tortillovými chipsy.

Tyto polévky jsou jen několika příklady z bohatého světa polévek. Každá kultura a region má své vlastní oblíbené recepty a složení, což dává polévkám jejich charakteristický a unikátní zážitek. Bez ohledu na to, kterou polévku preferujete, jsou polévky často zdravou, výživnou a chutnou součástí kulinářského světa.

Zdroj: https://foodandroad.com/world-famous-soups/
.

Doporučené články