Nejlepší recept na pirohy tvoří pouhé tři ingredience. Inspirujte se tradičním postupem našich babiček

Dokonalé těsto na pirohy je celým tajemstvím tohoto jídla. Zdá se to triviální, ale někdy to může způsobit značné problémy. Vše závisí na správných ingrediencích a na přesném postupu. Je zajímavé, že základem je jednoduchost. Pomocí tohoto receptu je připravovaly už naše babičky.

Kolik lidí, tolik chutí

Příprava tohoto pokrmu se liší podle konkrétních chutí a preferencí. Někteří obohacují těsto o vajíčko, které je ale může dělat těžšími. Jiní se rozhodnou pro trochu mléka, aby ovlivnili tuto pochoutku. Mezitím před lety se toto jídlo připravovalo pouze ze tří složek. Pokud to tak v dnešní době nevypadá, minimalismus je klíčem k úspěchu.

Doporučený článek:  Jednoduché kynuté croissanty plněné ovocným džemem jako od cukráře

Na začátku byly pirohy jídlem podávaným jen pro speciální příležitosti. V té době se připravovaly v různých tvarech i v mnoha chuťových verzích. Dnes je jíme s masem, zelím, houbami, sýrem nebo ovocem. Je zajímavé, že jejich příprava není vůbec složitá. Základem je správné těsto. V tomto případě stojí za to vrátit se ke kořenům. Naše prababičky je připravily tak, aby potěšily mnoha chutěmi.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na pirohy

Těsto na pirohy připravené podle receptu z devatenáctého století potěší nejen svojí pružností, ale také jemností a chutí. Neobsahuje tuk ani vejce. Naše prababičky sahaly jen po mouce, vodě a soli. Po hnětení bude těsto nejen měkké, ale také nezpůsobí sebemenší problém při válení. Nezapomeňte jej však systematicky posypat moukou. Tajemstvím je i odpočinek. Po hnětení by se těsto mělo nechat stát asi 15–20 minut. Pirohy budou měkké a jemné jako nikdy předtím.

Doporučený článek:  Tradiční polské zelí s hrachem bude hotové vcukuletu. Díky brilantnímu triku nebude nutné hrách namáčet

K přípravě potřebujete 300 gramů pšeničné mouky, půl sklenice teplé vody a špetku soli. Prosetou mouku nalijte do mísy, přidejte sůl a promíchejte. Nalijte půl sklenice teplé vody a hněťte, dokud se ingredience důkladně nespojí a těsto není pružné. V případě potřeby přidejte více vody. Těsto přikryjte čistým hadříkem a nechte stát asi 15–20 minut. Po uplynutí této doby vyválejte a vykrajujte pirohy.

Zdroj: https://www.spendwithpennies.com/homemade-pierogi/
.

Doporučené články