Úžasně tenké palačinky, které se rozplývají na jazyku: stačí myslet na dvě základní věci

Palačinky k snídani jsou velmi oblíbené u dětí i dospělých. Mnoho z nás si je s radostí vychutná také jako sladkou odpolední svačinku. Mnoho lidí bohužel netuší, jak palačinky správně připravit. Pro jejich strukturu musíte zvládnout dvě základní věci: těsto a smažení. Poradíme vám, jak to udělat správně, abyste vždy získali dokonalé palačinky.

Těsto je základ každé dobré palačinky

Těsto musíte vždy připravovat z hladké mouky, mléka, malého množství tuku (oleje nebo rozpuštěného másla), vajec a špetky soli. Dobrou zprávou je, že vám na palačinky postačí i jediné vejce. Cukr do těsta správně nepatří, protože zapříčiní připalování palačinek. Výsledek sice nebude sladký, ale to můžete snadno napravit sladkou náplní (šlehačkou, čokoládovou pomazánkou, marmeládou apod.).

Doporučený článek:  Bramborový škrob zbaví stěny mastných skvrn, osvěží koberec a zkrášlí pokožku

Klíčové je také těsto důkladně promíchat, aby bylo dokonale hladké. Nesmí v něm být jediná hrudka. Použít k tomu můžete obyčejnou metličku nebo elektrický šlehač. Těsto nedělejte příliš husté. Mouka během přípravy nabobtná a nakonec byste měli velmi tlusté palačinky. Krokem, který hodně lidí přeskakuje, je odležení těsta. Nechte ho 15 minut odstát a potom můžete smažit.

Zdroj obrázku: Freepik

Smažení palačinek je malá věda

V první řadě se ujistěte, že máte nepřilnavou pánev. V opačném případě se budou palačinky trhat. Na smažení palačinek potřebujete jen malé množství oleje, kterým potřete pánev před začátkem smažení. Potom už můžete klidně smažit palačinky na sucho. Nebudou tak tučné, což ocení asi každý. Navíc budou mnohem zdravější a lépe stravitelné.

Doporučený článek:  Bramborový salát zkazí dvě suroviny. Vyzkoušejte raději náš osvědčený recept, pochutná si celá rodina

Těsto nalijte až na dobře zahřátou pánev. Těsto nalévejte malou naběračkou a vždy ho rozetřete po pánvi krouživým pohybem. Díky tomu se rovnoměrně rozlije po celé pánvi a bude dokonale tenké. Chvíli počkejte, než se začne zvedat okraj palačinky. Potom ji můžete opatrně otočit. Na druhé straně bude potřebovat jen chvilku smažení, aby byla hotová. To je vše, co potřebujete pro dokonalé palačinky!

Zdroj: https://www.sainsburysmagazine.co.uk/recipes/desserts/basic-pancake-recipe
.

Doporučené články