Nejlepší pivní speciály, které můžeme ochutnat v říjnu

Jedním z nejpopulárnějších nápojů v tuzemsku je pivo. Jeho obliba neklesá ani s příchodem chladnějších dnů. Mezi žádané druhy piva patří různé pivní speciály, jež produkují nejčastěji menší pivovary. Co si můžete dát v říjnu?

Do Divadla Mír v Ostravě na pořádné pivo

Na podzim začala opět divadelní sezóna. Co takhle si udělat výlet do Ostravy a zde navštívit vyhlášené Divadlo Mír? V přestávce si potom v divadelním baru můžete koupit zdejší pivní speciály. Užije se ji i ten, kdo přijel autem. Samozřejmě si přijdou na své i ti, co mají rádi, aby pivo mělo ten správný říz.

Doporučený článek:  Jídlo nachystané v zavařovačce je ideální oběd nebo svačina na cesty

K mání jsou pivo bez alkoholu NealKozub s grepovou příchutí, jedenáctistupňový světlý ležák MírBír, patnáctistupňová IPA Milanův nářez. Pro Divadlo Mír speciální piva vaří pivovar Haksna Brewery. Tato divadelní piva dokážou ještě více zpříjemnit zážitek z jedinečného vystoupení herců Divadla Mír.

Zdroj obrázku: Freepik

Černá Barbora je kvalitní tmavý speciál

Kdo má rád tmavá piva, tak ze speciálů lze doporučit Černou Barboru. Jedná se o třináctistupňový pivní speciál, který je uvařený ze čtyř sladů a hořkých odrůd chmele. Pivo vyrábí pivovar Ostravar. Jméno dostalo po tradiční patronce ostravských havířů.

Doporučený článek:  Sójové produkty nahradí maso a hodí se nejen do vegetariánského jídelníčku

Speciály z Malešova

Pivní speciály z Přátelského pivovaru Malešov jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, mají tudíž kratší dobu expirace, která je zpravidla pár týdnů. Měla by být uložena v chladu a temnu. Rozhodně byste měli ochutnat Svatováclavský polotmavý jedenáctistupňový speciál se spodním kvašením, který se pro podzimní pivní popíjení příznačně hodí.

Svrchně kvašený je čtrnáctistupňový pivní speciál India Pale Ale, jenž z počátku vyniká výraznou ovocnou a květinovou chutí, jež se postupně mění na příjemně hořce kořeněnou. Dopřát si můžete i dvanáctistupňový Světlý ležák, jehož sladový základ chutě přechází v jemnou hořkost chmele.

Zdroj: https://www.sharpgrid.com/ontrade-insights-eng/czech-beer-special
.

Doporučené články