Horké dny jsou jako stvořené pro pořádání letní grilovačky. Celá rodina si sedne ke společnému stolu i s přáteli a užívají si léta v plném proudu. Grilovat však můžeme i špatně. Dávejte si pozor na některé věci, abyste si mohli grilovačku užít naplno.
Základem je správné palivo
Nejlepší chutnají grilovaná jídla, když používáme dřevěné uhlí. S tímto tvrzením souhlasí několik špičkových kuchařů. Pokud můžete, určitě při grilování používejte dřevěné uhlí, plynový gril byste měli používat jen jako poslední možnost. Za prvé musíte uhlí správně rozložit a rozehřát. Maso musíte začít grilovat při správné teplotě. Teprve když je uhlí správně rozpáleno, můžete začít grilovat.
Pečení klobás a jiných oblíbených dobrot nebo obecně masa není umění. Mnohem těžší je pečení zeleniny. Známý kuchař také radí, jak grilovat česnek. Celé hlavičky byste měli umístit na rošt bez loupání. Díky tomu bude česnek uvnitř měkký, ale nebude spálený. Takto grilovaný česnek je jeho slovy „úplná poezie na jazyku“.
Grilování v lůně přírody
Budete-li grilovat v přírodě, bude i větší šance, že na grilu skončí více zeleniny nebo ryb než masa. Ryby byste měli grilovat zabalené v hliníkové fólii. Je to lepší než používání obyčejné pečicí fólie. Když je ryba zabalená v obyčejné fólii, více se dusí, než peče. Hodně lidí to však dělá nesprávně.
Ryby by neměly být zabaleny natěsno a fólie by se na ně neměla lepit. Je třeba jí nechat co nejvíce místa. Potom může horký vzduch volně cirkulovat uvnitř a z ryby nebude unikat tolik vody. Takové pečení bude mít ten efekt, že rybí kůže bude velmi křupavá. Pokud máte rádi slaninu, nebojte se rybu pokrýt několika plátky. Kdysi se věřilo, že ryby a maso by se neměly kombinovat, ale tento názor už odborníci vyvrací.
Zdroj: https://www.foodandwine.com/how/grilling-mistakes-avoid-according-chefs