Nedozrálá rajčata nemusíte vyhodit. Salát ve sklenici je ideální pochoutkou na celou zimu

V podzimním a zimním období bychom si měli často dopřávat lahodné zeleninové saláty. Stačí k tomu pouhých pár ingrediencí a pochutná si celá rodina. Salát ze zelených rajčat se snadno připravuje, může být skvělým doplňkem každodenního menu a po konzervování ve sklenicích se dá používat celou zimu.

Co budete potřebovat?

Salát ze zelených rajčat je skvělý způsob, jak využít zeleninu, která ještě nestihla dozrát. Díky přidané cibuli bude chutným a zdravým doplňkem večeře nebo svačiny. Pokud i vy přemýšlíte, co se zelenými rajčaty, představujeme vám ideální řešení. Tento salát je jednoduchý na přípravu, stojí pár korun a kromě zeleniny budete potřebovat už jen středně velké zavařovací sklenice a zálivku.

Doporučený článek:  Po přidání některých surovin se salát kazí rychleji

Na salát budete potřebovat asi kilogram zelených rajčat, která před zimou nestačila dozrát. Dále si připravte tři střední cibule a jednu polévkovou lžíci soli. Na zálivku budete potřebovat dvě sklenice vody, půl šálku desetiprocentního octa, asi půl šálku cukru (může být víc, záleží na vaší chuti) a tři lžíce oleje.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak salát připravit?

K dochucení si připravte nové koření, pepř, hořčičné semínko, bobkové listy, a pokud ho máte rádi, pak i kopr. Rajčata dobře omyjte a odstraňte stopky. Poté je nakrájejte na tenké, asi pětimilimetrové plátky a vložte je do velké mísy nebo hrnce. Poté je zasypte solí a důkladně promíchejte. Misku zakryjte, aby se do ní nedostaly mušky či nějaké nečistoty, a nechte stát asi 12 až 18 hodin. Cibuli oloupejte, nakrájejte a přelijte vroucí vodou. Šťávu z rajčat slijte.

Doporučený článek:  Lahodný bramborový salát se slaninou, sýrem feta a medovo-hořčičným dresingem

Sklenice i víčka sterilizujte. Na dno každé z nich nasypte třetinu lžičky hořčičného semínka, 2 kuličky pepře, 1 nové koření a 1 bobkový list. Smíchejte rajčata s cibulí a vložte do sklenic. Do hrnce nalijte vodu, ocet a olej, přidejte cukr a přiveďte k varu. Vroucí lák postupně nalévejte do sklenic a pasterujte po dobu 15 minut. Pevně zašroubujte a postavte dnem vzhůru na kuchyňskou utěrku. Salát můžete konzumovat po 3 až 4 týdnech.

Zdroj: https://momsdish.com/recipe/519/canned-green-tomato-salad-recipe
.

Doporučené články