Nedozrálá rajčata nemusíte vyhodit. Salát ve sklenici je ideální pochoutkou na celou zimu

V podzimním a zimním období bychom si měli často dopřávat lahodné zeleninové saláty. Stačí k tomu pouhých pár ingrediencí a pochutná si celá rodina. Salát ze zelených rajčat se snadno připravuje, může být skvělým doplňkem každodenního menu a po konzervování ve sklenicích se dá používat celou zimu.

Co budete potřebovat?

Salát ze zelených rajčat je skvělý způsob, jak využít zeleninu, která ještě nestihla dozrát. Díky přidané cibuli bude chutným a zdravým doplňkem večeře nebo svačiny. Pokud i vy přemýšlíte, co se zelenými rajčaty, představujeme vám ideální řešení. Tento salát je jednoduchý na přípravu, stojí pár korun a kromě zeleniny budete potřebovat už jen středně velké zavařovací sklenice a zálivku.

Doporučený článek:  Zeleninový salát vydrží čerstvý až sedm dní. Klíčem je přidání surovin ve správnou dobu

Na salát budete potřebovat asi kilogram zelených rajčat, která před zimou nestačila dozrát. Dále si připravte tři střední cibule a jednu polévkovou lžíci soli. Na zálivku budete potřebovat dvě sklenice vody, půl šálku desetiprocentního octa, asi půl šálku cukru (může být víc, záleží na vaší chuti) a tři lžíce oleje.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak salát připravit?

K dochucení si připravte nové koření, pepř, hořčičné semínko, bobkové listy, a pokud ho máte rádi, pak i kopr. Rajčata dobře omyjte a odstraňte stopky. Poté je nakrájejte na tenké, asi pětimilimetrové plátky a vložte je do velké mísy nebo hrnce. Poté je zasypte solí a důkladně promíchejte. Misku zakryjte, aby se do ní nedostaly mušky či nějaké nečistoty, a nechte stát asi 12 až 18 hodin. Cibuli oloupejte, nakrájejte a přelijte vroucí vodou. Šťávu z rajčat slijte.

Doporučený článek:  Vrstvený zeleninový salát sbalený i na cesty

Sklenice i víčka sterilizujte. Na dno každé z nich nasypte třetinu lžičky hořčičného semínka, 2 kuličky pepře, 1 nové koření a 1 bobkový list. Smíchejte rajčata s cibulí a vložte do sklenic. Do hrnce nalijte vodu, ocet a olej, přidejte cukr a přiveďte k varu. Vroucí lák postupně nalévejte do sklenic a pasterujte po dobu 15 minut. Pevně zašroubujte a postavte dnem vzhůru na kuchyňskou utěrku. Salát můžete konzumovat po 3 až 4 týdnech.

Zdroj: https://momsdish.com/recipe/519/canned-green-tomato-salad-recipe
.

Doporučené články