Naučte se připravit dokonalý cheesecake. Díky několika tipům bude vždy krásně nadýchaný

Tvarohové koláče si získaly srdce mnoha milovníků sladkostí. Ať už je jíte s rozinkami, nebo bez nich, vždycky chutnají nejlépe, když si je připravíte sami. Dokonalý cheesecake by měl být měkký a lehký jako obláček. Abyste dosáhli této konzistence, snažte se vyvarovat těchto chyb.

Největší chyby při přípravě tvarohového dortu

Za největší chybu při pečení tvarohového koláče lze směle považovat nevhodnou kombinaci ingrediencí. Amatérští cukráři si to možná neuvědomují, ale při přidávání ingrediencí je třeba míchat těsto jen do té doby, než se spojí. Prodlužování procesu míchání je nejen zbytečné, ale také výrazně zvyšuje pravděpodobnost, že cheesecake při pečení popraská.

Doporučený článek:  Oslaďte si život zdravě. Mrkvové dezerty vylepší každé menu vždy novou chutí a tvarem

Díky vzduchovým bublinkám, které při spojování ingrediencí pronikají do tvarohu, těsto v troubě vykyne, ale čím více jich je, tím větší je šance, že korpus popraská. Proto je tak důležité, abyste směs rychle vložili do formy, jakmile spojíte ingredience. Důvodů, proč se tvarohový koláč při krájení rozpadá, může být mnoho. Nejčastěji je příčinou špatně připravené těsto.

Zdroj obrázku: Freepik

Důvody drobení cheesecaku

Než začnete péct těsto, ujistěte se, že všechny potřebné ingredience mají pokojovou teplotu. K tomu je třeba vyndat výrobky z lednice alespoň hodinu před pečením. Kvůli velkému množství mouky se koláč může také rozpadat. Pro zachování konzistence těsta je třeba zajistit správné přidání tuku, například másla. Věnujte pozornost složení tvarohu. Ujistěte se, že obsahuje alespoň 20 % tuku.

Doporučený článek:  Při smažení koblih je důležité sáhnout po správném tuku. Jídlo pak bude mnohem zdravější

Pokud se rozhodnete připravit si směs sami, dbejte kromě pečení při správné teplotě také na to, aby byl tvaroh na těsto správně promixován. Měli byste to udělat alespoň dvakrát, nejlépe třikrát. Vznikne tak nadýchaný tvarohový koláč, který je chutný a lehký jako obláček. Nikdy byste neměli nastavovat příliš vysoké otáčky. Ideální teplota pečení je stejně důležitá jako dodržení správného poměru surovin. Většina koláčů je zpravidla moc spečená, což vede k vyschnutí.

Zdroj: https://www.mashed.com/384809/mistakes-everyone-makes-with-cheesecake/
.

Doporučené články