Dokonale nadýchaný cheesecake jako z nejlepší kavárny: trik je ve správném pečení

Cheesecake je v poslední době jedním z nejoblíbenějších dortů. Tato pochoutka by měla být nejen dostatečně vláčná, ale také nadýchaná a vykynutá. Dosáhnout takového stavu však může být obtížné. Existují zaručené způsoby, díky kterým koláč zůstane nadýchaný a atraktivní na první pohled. Tento dezert se hodí k mnoha příležitostem nebo jen tak na zub. Cheesecake najdete prakticky v každé kavárně nebo cukrárně, ale nejchutnější je bezpochyby ta verze, kterou si připravíte sami doma. Mnoho lidí se však bojí tento koláč upéct, protože je zastraší složitý recept a následné problémy, které mohou nastat po vytažení z trouby. Pokud dodržíte jednu radu, nemusíte se obávat toho, že by se vám cheesecake nepovedl.

Doporučený článek:  Čajová sedlina potěší rostliny doma i na zahradě

Proč cheesecake splaskne?

Základem přípravy vynikajícího cheesecaku je správný výběr sýra. Nejlepší sýr je čerstvý, tučný anebo polotučný tvaroh. Je třeba sýr nebo tvaroh důkladně rozmačkat, aby v nich nebyly hrudky. Pokud chcete připravit dokonalý cheesecake, měli byste dbát i na řadu dalších faktorů. Největší sklon ke splasknutí mají koláče, které jsou přepečené, a tudíž vysušené. Těsto má také tendenci splasknout a praskat, pokud se míchá příliš dlouho. Těsto rychle vykyne, ale stejně rychle klesne a vychladne.

Doporučený článek:  Některé potraviny ztratí v mrazáku svou chuť nebo strukturu
Zdroj obrázku: Freepik

Co dělat, aby cheesecake nesplasknul?

Pokud si chcete pochutnat na dokonale vykynutém a chutném cheesecaku, vyplatí se řídit těmito osvědčenými radami. Zásadní je, aby byl cheesecake v troubě správnou dobu. Po upečení cheesecake nevyndávejte na rošt. Nechte ho v troubě ještě asi půl hodiny, přičemž dvířka mírně pootevřete. Dále je třeba věnovat pozornost teplotě pečení. Ta by se měla pohybovat mezi 160 a 180 stupni Celsia. Vysoké teploty mohou způsobit, že se cheesecake srazí, vykyne a následně splaskne. Je však důležité si uvědomit, že i když vám cheesecake splaskne, nic to nemění na jeho vynikající chuti.

Zdroj: https://www.lifeloveandsugar.com/ultimate-cheesecake-guide-10-tips-for-a-perfect-cheesecake/
.

Doporučené články