Mrkvová šťáva místo ranní kávy je zázrak. Organismus udrží v dokonalé rovnováze

Mrkvová šťáva je skutečná vitamínová bomba, která se dá velmi snadno vyrobit i doma. Má spoustu vlastností, díky kterým se můžeme starat o naše tělo. Stojí za to přidat ji do jídelníčku, abyste si mohli vychutnat zdraví a krásnou pleť.

Denní pití mrkvové šťávy

Mrkvová šťáva je velmi zdravá, ale jako všechno vyžaduje umírněnost v konzumaci. Můžete ji pít každý den, avšak v určitých dávkách. Dospělí mohou vypít dvě sklenice denně, děti starší 7 let jeden šálek denně a děti od 4 do 6 let mohou vypít 170 ml mrkvové šťávy denně. Mrkvová šťáva nahradí jednu porci zeleniny a ovoce během dne.

Doporučený článek:  Sušení hub v mikrovlnné troubě je snadné a rychlé

Příliš mnoho vypité šťávy může přispět ke zvýšené podrážděnosti, změně barvy pokožky a její suchosti, zvětšení jater a vypadávání vlasů. Mnoho lidí dělá chybu při pití mrkvové šťávy a pije ji večer nebo odpoledne. Ukazuje se však, že mrkvová šťáva se nejlépe pije na prázdný žaludek, nejméně 15 minut před jídlem.

Zdroj obrázku: Freepik

Vlastnosti mrkvové šťávy

Pití mrkvové šťávy přináší neuvěřitelné účinky na naše tělo. Pomáhá regulovat všechny funkce našeho těla a je nejlepším zdrojem vitamínu A a obsahuje velké dávky vitamínů B, C, D a K. Mrkvová vláknina pomáhá regulovat trávení, řeší poruchy trávení a zabraňuje zácpě. Nejlepším způsobem je vymačkat mrkvovou šťávu pomocí odšťavňovače a přidat kapku lněného oleje nebo kapku olivového oleje do sklenice.

Doporučený článek:  Česnek pomůže k hygienicky čisté toaletě

Mrkvová šťáva obsahuje sloučeniny síry s kolektivním názvem bifidus, které podporují vývoj bakterií prospěšných pro bakteriální mikroflóru. Kromě toho šťáva čistí střeva od toxických látek a podporuje správné vstřebávání živin. Mrkvová šťáva navíc chrání sliznici a reguluje její práci a dezinfikuje poslední část trávicího systému. To způsobuje, že pití šťávy zabraňuje vzniku nemocí, jako je Crohnova choroba, divertikulóza, celiakie, vředy, a dokonce i kolorektální karcinom.

Zdroj: https://www.nutritionletter.tufts.edu/general-nutrition/are-you-seeing-all-the-health-benefits-of-carrots/
.

Doporučené články