Marinovaná cibule skvěle doplní salát i domácí burger. Zavařenou ve sklenici si užijete po celý rok

Burgery, chlebíčky i masové pokrmy budou chutnat mnohem lépe, když k nim přidáte nakládanou cibulku. Červená cibule marinovaná v aromatickém nálevu je úžasným doplňkem mnoha pokrmů. Nejlepší je, že si ji můžete jednoduše připravit doma a používat vždy, když na ni budete mít chuť. Nakládanou cibulku vyrobíte za půl hodiny a vydrží vám řadu měsíců.

Proč začlenit cibuli do každodenního jídelníčku?

Cibule se snadno pěstuje a patří mezi základní suroviny v kuchyni. Obsahuje mnoho vitamínů (C, B, A), křemík, síru, hořčík, fosfor, zinek a selen. Pomáhá proti vysokému cholesterolu, působí jako antikoagulant, upravuje krevní tlak a podporuje činnost kardiovaskulárního systému. Do svého jídelníčku byste ji proto měli zaručeně začlenit a konzumovat ji pravidelně.

Doporučený článek:  Domácí limonády osvěží v horkém létě. Oblíbené druhy si snadno připravíte
Zdroj obrázku: Freepik

Domácí recept na nakládanou cibuli

Marinovaná cibule je skvělou možností, jak si tuto zeleninu vychutnat. Marinovat můžete obyčejnou, perleťovou i červenou cibuli. Získá tím kyselou chuť a udrží si křupavost. Potřebovat budete 3 velké červené cibule, 300 ml vody, 60 ml octa, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru, 1 bobkový list, 3 zrnka nového koření a 4 zrnka hořčičných semínek.

Cibuli opatrně oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Sklenice o objemu 800 ml sterilizujte. Vložte do každé 3 zrnka nového koření, bobkový list a 4 zrnka hořčice. Na koření položte nakrájenou cibuli. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a cukr. Přiveďte k varu a potom přidejte ocet. Po uvaření sundejte ze sporáku a horký vývar nalijte na cibuli. Sklenici uzavřete. Takto můžete cibuli skladovat v lednici dva týdny.

Doporučený článek:  I ten nejlepší guláš zkazí jediná chyba. Oblíbený pokrm pak čeká hořký konec

Marinovaná cibule chutná úžasně v hamburgeru

Chcete-li si užít marinovanou cibuli po celé měsíce, musíte ji na konci procesu pasterizovat 20–25 minut v horké vodě, vytáhnout a otočit dnem vzhůru. Marinovaná červená cibule se typicky používá do hamburgerů v restauracích. Díky tomuto receptu si můžete užít stejnou chuť i ve své kuchyni. Navíc na výrobě není nic těžkého a celý recept je velmi levný.

Zdroj: https://www.gimmesomeoven.com/quick-pickled-red-onions/
.

Doporučené články