Podzim přináší do našich životů velmi speciální období, které si většina lidí naplno užívá. Padající listí, deštivé dny, hřejivé nápoje, svetry a deky. Přináší nám také mnoho pokladů, včetně kaštanů. Připravit si z nich můžete mnoho chutných pokrmů. Dnes vám přinášíme malou inspiraci na vše, co si z nich můžete doma připravit.
Kaštanová polévka
Na chladné dny není nic lepšího, než si připravit hřejivou polévku. Potřebujete 250 gramů oloupaných kaštanů, 1 cibuli, 2 brambory, 1 litr zeleninového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř a tymián. Na másle osmahněte cibuli, přidejte brambory a kaštany. Zalijte vývarem a vařte, dokud nebudou brambory měkké. Polévku rozmixujte, přidejte smetanu a dochuťte kořením.
Kaštanový krém s houbami
Polévka z kaštanů a hub je podzimní hit. Potřebujete 250 gramů kaštanů, 250 gramů hub, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 litr hovězího vývaru, 100 ml smetany, olej, sůl a pepř. Na oleji osmahněte cibuli a česnek. Přidejte na plátky nakrájené houby a oloupané kaštany. Zalijte vývarem a vařte, dokud nebudou kaštany hotové. Rozmixujte, přidejte smetanu a dochuťte kořením.
Kaštanová nádivka
Nádivku můžete použít do kuřete nebo holoubat. Připravte si 250 gramů oloupaných kaštanů, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 100 gramů slaniny, 4 plátky suchého chleba, sůl, pepř a petrželku. Cibuli a česnek osmahněte na oleji, přidejte slaninu a kaštany. Po chvilce přidejte na kostičky nakrájený chléb a restujte dozlatova. Nakonec dochuťte solí, pepřem a petrželkou.
Kaštanový chléb
Milovníci pečení musí vyzkoušet podzimní chléb. Potřebujete 250 gramů kaštanů, 300 gramů hladké mouky, 1 balíček suchého droždí, 1 lžičku soli, 1 lžíci med a 150 ml teplé vody. Smíchejte mouku, droždí a sůl. Přidejte med, vodu a nakrájené kaštany. Vypracujte hladké těsto, nechte ho vykynout v teple a potom upečte v troubě na 180 stupňů po dobu 30 minut. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/chestnut-recipes