Při přípravě pirohů je nejdůležitější dobré těsto. Se správným postupem se vždy povedou

Pro některé je příprava perfektního těsta na pirohy již vyšší úrovní kulinářského umění. Známá kuchařka má na to ale jiný názor. Tvrdí, že základem je praxe. Poradila, co dělat, aby bylo těsto hladké, měkké a dobře se lepilo. Kvalita mouky je přitom u pirohů klíčová.

Tajemství pirohů

Tajemství dobrého těsta na pirohy je smíchaní mouky s horkou vodou. Mouku nasypeme do misky a poté ji zalijeme téměř vroucí vodou, mírně zamícháme, aby se z ní vytvořily hrudky. Když se těsto trochu ochladí, přidáme jedno vajíčko, trochu oleje (lžíci), na chvíli odložíme a pak hněteme.

Doporučený článek:  Těstoviny po uvaření se nedoporučuje oplachovat. Ztratí chuť i správnou strukturu

Toto však není konec. Odležení těsta je dalším důležitým bodem. V první řadě to těsto potřebuje, ale bude z toho mít užitek i kuchař. Toto je další tajemství. Těsto necháváme 15 až 20 minut stát a nejlépe přikryté. Odpočinek těsta je důležitý pro působení lepku. Díky tomu se těsto stává lepkavým, jak zdůrazňuje Ewa Wachowiczová.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na pirohy se sýrem a pohankou

Jakmile máte dokonalé těsto na pirohy, je dalším krokem příprava chutné náplně. Ewa přichází s receptem na pirohy se sýrem a pohankou, chutné jídlo přímo z oblasti Lublinu. Na pirohy budete potřebovat 0,5 kg mouky, 1 šálek horké vody, 1 vejce. Na náplň si připravte 250 g uzené slaniny, 100 g pohanky, 0,5 kg bílého sýra, 1 cibuli, 3 polévkové lžíce smetany, sůl a pepř.

Doporučený článek:  Každý typ vína skvěle doplní jiný pokrm. Existuje ideální kombinace pro dezert i hlavní chod

Recept na těsto je uvedený výše, takže si připravíme už jen náplň. Slaninu nařežte na kostičky a rozpusťte na pánvi. Když se tuk rozpustí, přidejte cibuli a smažte, dokud není cibule zlatá. V misce smíchejte ostatní ingredience a přidejte slaninu s cibulí a dochuťte pepřem a solí. Těsto naplňte lžící připravené náplně. Pirohy dobře uzavřete a vložte do horké vody na 2 minuty. Pirohy podávejte s karamelizovanou cibulí a ozdobte koprem.

Zdroj: https://www.kingarthurbaking.com/recipes/homemade-pierogi-recipe
.

Doporučené články