Jediná surovina navíc udělá z míchaných vajíček gurmánský zážitek. Budou dokonale krémová

Míchaná vejce jsou jednou z nejoblíbenějších snídaní. Pokrm samotný je extrémně jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne každý, ale jak se ukazuje, jeho chuť můžeme ještě obohatit. K vejcím stačí přidat lžíci majonézy a užijeme si dokonalý gurmánský zážitek. Míchaná vejce ještě nikdy nebyla tak nadýchaná a vláčná.

Zdravá snídaně

Míchaná vejce jsou jednoduchý pokrm z rozšlehaných vajec smažených na pánvi v rozpáleném tuku. Jsou považovány za jedno z nejjednodušších jídel známých po celém světě. Navíc se jedná o relativně zdravou snídani, jelikož vejce jsou bohatá na bílkoviny, vitamíny a minerály nezbytné v naší stravě. S přidáním zeleniny dostaneme i spoustu dalších cenných látek.

Doporučený článek:  Červená řepa v hlavní roli: nachystejte lahodný salát, pečenou dobrotu nebo polévku

Při přípravě míchaných vajec můžeme hodně experimentovat. Přidejte slaninu, pažitku, šunku nebo houby. To jsou základní přísady, které se často s vejci kombinují. K vytvoření dokonalé snídaně ale pomůže i trocha majonézy. Připravte si 35 gramů másla, 3 vejce, cherry rajčata podle chuti, 1,5 lžičky majonézy, sůl a pažitku.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak připravit nejlepší míchaná vejce?

Na pánvi rozehřejte máslo a přidejte nakrájená rajčata. Lehce několik minut opékejte, občas zamíchejte. Do misky rozklepněte vejce a přelijte je na pánev s rajčaty. Když jsou míchaná vejce téměř hotová, přidejte k nim majonézu. Promíchejte, dochuťte solí a přidejte pažitku. Vejce budou krásně nadýchaná a krémová.

Doporučený článek:  Ze zbylých brambor ještě uvaříme chutný oběd nebo večeři

Pokud si chcete přípravu míchaných vajec ještě usnadnit, používejte pánev výhradně s nepřilnavým povrchem a dostatečně velikou, aby se vajíčka mohla prohřívat rovnoměrně. Je potřeba důkladně míchat, aby se nevysušovala. Někteří šéfkuchaři také radí na pánvi nejprve promíchat bílky tak, aby žloutky zůstaly neporušené. Žloutky se pak smíchají až po odstavení pánve. Díky působení horkých bílků nezůstanou syrové, ale budou propečené tak akorát. Tím dosáhnete dokonalé konzistence.

Zdroj: https://www.bonappetit.com/test-kitchen/common-mistakes/article/scrambled-egg-common-mistakes, https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-eggs-health-benefits, https://www.thespruceeats.com/healthy-spinach-scrambled-eggs-4019034, https://www.thekitchn.com/mayoneggs-scrambled-eggs-review-23208716, https://cs.wikipedia.org/wiki/M%C3%ADchan%C3%A1_vejce, https://www.thekitchn.com/mayoneggs-scrambled-eggs-review-23208716
.

Doporučené články