Hořčice nabízí mnoho chutí a vůní, z různých druhů si vybere každý

Hořčice je pro své jedinečné vlastnosti ceněna po dlouhá staletí. Vyznačuje se typickou chutí a má také pozitivní vliv na zdraví. Pokud patříte mezi ty, kteří nemají rádi pikantní chuť hořčice, podívejte se na druhy, které jsou jemnější.

Jaké známe druhy hořčice?

Lahůdková hořčice

Jde o nejčastěji konzumovanou hořčici. Vyznačuje se jemnou chutí a hladkou konzistencí. Její chuť je krémová a sladká. Jemnost neovlivňuje aroma, které je silně charakteristické.

Stolní hořčice

Stolní hořčice je oblíbená pro svou všestrannost. Hodí se k masu, grilovaným pokrmům i na vaření. Je lehce pikantní a chuť balancuje mezi suchou a sladkou.

Doporučený článek:  „Eko“ produkty nejsou zárukou kvality. Nehledět na složení potravin se může vymstít

Křenová hořčice

Vyznačuje se oproti jiným hořčicím světlejší barvou. Její složení je obohaceno o směs koření a bylin. V chuti je cítit ostrost a silné aroma křenu. Křenová hořčice se hodí k vepřovému a drůbežímu masu, uzeninám i omáčkám.

Zdroj obrázku: Freepik

Sareptská hořčice

Patří také k výraznějším druhům hořčice. Má silné kořeněné tóny. Při konzumaci se na jazyku rozprostírá lehce nasládlá chuť. Vyznačuje se mletými zrny a je ochucena specifickým kořením.

Francouzská hořčice

Je královnou mezi hořčicemi. Při přípravě nejsou hořčičná semínka rozemletá. Semena se očistí, namočí do vody a pak do bílého vína. Hořčičné semínko změkne a získá jemnou chuť a příjemné aroma.

Doporučený článek:  Vědci definovali dietu dlouhověkosti. Správný jídelníček je vhodné nakombinovat s pravidelnými půsty

Bavorská hořčice

Bavorská hořčice je chuťově velmi zajímavá. Oproti jiným hořčicím je světlejší a vyniká krémovou konzistencí, připomínající zakysanou smetanu. Chuť je zjemněna medem. Díky tomu je oproti jiným hořčicím jemnější a sladší.

Čeho se při výběru hořčice vyvarovat?

Při výběru hořčice věnujte pozornost složení. Kvalitní výrobek obsahuje pouze směs koření, ocet a hořčici. Ve složení by neměla být použita zahušťovadla, barviva a konzervanty. Dobrá a kvalitní hořčice shromažďuje vodu. To je známka toho, že je složení čistě přírodní a není vylepšeno umělými látkami. Pokud se v hořčici hromadí voda, zamíchejte jí lžící.

Zdroj: https://www.seriouseats.com/mustard-manual-guide
.

Doporučené články