Míchaná vajíčka zapečená v bagetě jsou skvělou snídaní, která zasytí na celé dopoledne

Jak začít perfektní ráno? Každý má na tuto otázku vlastní odpověď. Dříve byl trend nesnídat. Dnes už je to jinak. Snídaně je nejdůležitějším jídlem dne, bohužel ne vždy máme po ránu čas na vydatnou snídani. Snídaně by měla být bohatá na živiny, které tělo potřebuje. Ať už někdo snídá pečivo, cereálie, nebo jogurt, průzkum ukázal, že většina lidí má v oblibě míchaná vajíčka. Míchaná vajíčka patří mezi nejoblíbenější pokrmy k snídani a mnoho lidí neví, že jsou velmi prospěšná pro zdraví. Žloutek totiž obsahuje vitamín D, který přispívá k dobré náladě.

Doporučený článek:  Na jemné a kypré pirohy stačí tři suroviny ve správném poměru

Netradiční způsob podávání míchaných vajíček

Standardní způsob servírování míchaných vajíček je na talířku nebo přímo z pánve. Platí ale rčení, že jíme i očima. Můžeme tento oblíbený pokrm servírovat i zajímavějším způsobem, než jsme byli doposud zvyklí. Díky tomuto způsobu bude snídaně atraktivnější chuťově i vzhledově. Rychlá příprava vám ušetří čas. Zkuste připravit mícháná vajíčka v čerstvé bagetě. V dnešní uspěchané době, kdy spousta z nás jí za chůze nebo za volantem, je to perfektní řešení.

Zdroj obrázku: Freepik

Míchaná vajíčka v bagetě

Na míchaná vajíčka má každá rodina svůj recept. Někdo do vajíček přidává špek nebo slaninu, jiný zase sýr, žampiony a pažitku. Nezáleží na surovinách, které do míchaných vajíček přidáme. Ve většině receptů je základem osmažená cibulka na másle, která vajíčkům dodá skvělou chuť. V misce si rozšleháme libovolný počet vajec, přidáme sůl a pepř. Rozšlehaná vajíčka vylijeme na pánev a promícháme. Když máme vajíčka hotová, připravíme si bagetu. Podélně rozřízneme bagetu a vydlabeme vnitřek. Bagetu naplníme míchanými vajíčky a posypeme sýrem. Plněnou bagetu vložíme do předehřáté trouby a necháme zapéct sýr. Jakmile bude sýr zapečený a bageta křupavá, máme hotovo.

Zdroj: https://www.spoonforkbacon.com/baked-egg-boats/
.

Doporučené články