Zlatavé a křupavé řízky nikdo neodmítne. S několika tipy je zvládne obalit každý

Kdo by nemiloval řízky? Vepřové řízky z kotlety nebo kýty patří k nejoblíbenějším jídlům tuzemských strávníků. Podávají se ve svátek, ale jsou hitem i ve všedních dnech, kdy se objevují v poledních menu a jsou rozhodně nejpopulárnější volbou. Základem dokonalých řízků je krusta, která je dozlatova propečená a neodpadává od samotného masa. Jenže jak docílit toho, aby byl trojobal naprosto dokonalý a sklidili jste komplimenty od vděčných strávníků? Inspiraci hledejte u profesionálních kuchařů.

Kvalitní maso a správná příprava

Jak naservírovat rodině a přátelům nejlepší řízky na světě? Nejdůležitější je výběr správného kousku masa, které musí být čerstvé a od prověřeného zdroje. Maso se nesmí zpracovávat chlazené, mělo by mít pokojovou teplotu. Důležité je po očištění maso dokonale osušit pomocí papírové utěrky, jinak hrozí, že se trojobal odlepí, roztrhá nebo zcela od plátku masa odpadne. Důležité je také řízky smažit hned po obalení.

Doporučený článek:  Pečené vepřové na medu s brusinkami bude ozdobou každé slavnostní tabule
Zdroj obrázku: Freepik

Přílišné otáčení škodí

Říká se, že nad řízek není. Je pravdou, že řízky patří mezi stálice, které nemají konkurenci a milují je prostě všichni. Nechybí na svátečních stolech ani při večerním posezení s rodinou a přáteli. Vepřové řízky se smaží na rozpáleném rostlinném tuku nebo sádle dozlatova z obou stran. Během smažení se nedoporučuje s řízky manipulovat nebo je zbytečně otáčet, současně není potřeba maso přitlačovat ke dnu pánve, v tom případě může jen strouhanka odpadnout nebo se trojobal přilepí na dno pánve a připeče.

Doporučený článek:  Většina lidí je rovnou vyhazuje do koše. Čajové sáčky přitom nabízí skvělé možnosti využití

Trojobal, který dokonale drží

Stává se, že strouhanka, nebo dokonce trojobal zcela z masa odpadnou? V tom případě je nutné propříště přidat do rozšlehaných vajíček pár kapek oleje a špetku soli. Do vaječné směsi se může přidat také trošku jedlé sody, která obal zjemní. Strouhanku je třeba připravit čerstvou z dokonale vysušených starých rohlíků, případně se může použít panko strouhanka, díky které budou řízky dokonale křupavé a méně tučné. Další možností je namísto klasické strouhanky obalit maso v nadrcených kukuřičných lupíncích.

Zdroj: https://mamalovestocook.com/chicken-schnitzel-recipe/
.

Doporučené články