Bezmasé recepty, které obohatí podzimní kuchyni

Září není jen začátek podzimu, je to také ideální čas vydat se na bezmasé kulinářské dobrodružství. Ať už jste oddaný vegetarián, nebo jen chcete prozkoumat možnosti rostlinné stravy, existuje svět lahodných vegetariánských receptů, které na vás čekají.

Dýně a šalvějové rizoto

Podzim je synonymem pro dýně a máslová dýně hraje v tomto krémovém rizotu ústřední roli. Chcete-li připravit toto lahodné jídlo, začněte tím, že na olivovém oleji osmahnete nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte rýži arborio a vařte, dokud nebude průsvitná. Pomalu přilévejte zeleninový vývar za stálého míchání, dokud nebude rýže měkká a krémová. Opečte kostky máslové dýně se šalvějí a vmíchejte je do rizota s vydatnou posypkou parmazánu. Toto jídlo zachycuje podstatu podzimu v každém soustu.

Doporučený článek:  Mladé zelí má jemnou chuť, vynikne v receptu s mrkví a koprem

Cizrnovo-špenátové kari

Na pánvi orestujte cibuli, česnek, zázvor a koření, jako je kmín, koriandr a kurkuma. Přidejte cizrnu a nakrájená rajčata a nechte propojit chutě, jak se kari dusí. Těsně před podáváním vmíchejte čerstvý špenát, abyste přidali živý zelený dotek a nějakou extra výživu. Podávejte toto voňavé jídlo s nadýchanou rýží nebo s teplým chlebem naan.

Zdroj obrázku: Freepik

Tacos ze sladkých brambor a černých fazolí

Opečte kostky batátů s uzenou paprikou, dokud nezkaramelizují a nezměknou. Mezitím orestujte černé fazole s česnekem, římským kmínem a chilli pro větší hloubku chuti. Směs sladkých brambor a černých fazolí podávejte v teplých tortillách a navrch dejte čerstvou salsu, avokádo a kapku limetky.

Doporučený článek:  Zelňačka nebo segedín jsou už nuda. V tradičním bigosu se zelí promění v luxusní pochoutku

Plněné houby portobello

Pro luxusní, ale jednoduché bezmasé jídlo vyzkoušejte plněné houby portobello. Velké žampiony portobello očistěte a zbavte stopek a potřete olivovým olejem. Houby pečte v troubě, dokud nezměknou. Zatímco se pečou, připravte si klasický salát caprese s čerstvými rajčaty, mozzarellou, bazalkou a balzamikovou polevou. Naplňte každou hlavičku žampionů směsí caprese a vraťte je do trouby, dokud se sýr nerozpustí.

Zdroj: https://insanelygoodrecipes.com/autumn-recipes/
.

Doporučené články