Chutné nápady, jak zužitkovat maso z vývaru

Vývar patří mezi nejoblíbenější druhy polévek, které si vaříme hlavně na podzim a v zimě. Dokonale nás zahřeje a poskytne obrovské množství vitamínů, minerálů a živin. Jestli nechcete mít doma žádné zbytky a chcete zkusit něco nového, měli byste vyzkoušet recepty z masa z vývaru. Podělíme se s vámi hned o dva recepty z tohoto masa, kterým neodoláte.

Kuličky z kuřecího masa

Děláte-li kuřecí vývar, můžete využít maso na kuličky. Potřebujete asi 800 g masa, 75 ml olivového oleje, sůl, pepř, sladkou papriku, strouhanku, 2–3 stroužky lisovaného česneku, provensálské bylinky a muškátový oříšek. Maso namelte v mlýnku, přidejte všechny ostatní suroviny (kromě strouhanky) a důkladně promíchejte. Vytvarujte kuličky, obalte je ve strouhance a smažte z každé strany asi 6 minut. Podávat je můžete s brambory, hranolky nebo salátem.

Doporučený článek:  Šedé nudle vrátí do dětství. Jejich příprava je rychlá a levná
Zdroj obrázku: Freepik

Guláš z vařeného masa

Vařené maso bude ideálním základem pro vynikající guláš. Potřebujete na něj maso z vývaru, zeleninu z vývaru, 1 hrnek vývaru, 1 cibuli, kousek pórku, 1 lžíci oleje, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci mouky, 250 ml smetany a koření podle chuti (sůl, pepř, bazalku, oregano).

V pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli nakrájenou najemno. Po chvíli přidejte maso a po pár minutách také rajčatový protlak, vývar a koření. Vše vařte 5 minut, zahustěte moukou a smetanou a znovu nechte vařit (minimálně 20 minut). Guláš můžete podávat s knedlíkem, brambory nebo těstovinami.

Doporučený článek:  Sušený kompot provoní celý byt. Dobrota nabitá vitamíny nenechá imunitu na holičkách

Nejlepší maso na vývar

Základem každého silného vývaru (kromě zeleninového) je maso. Použít můžete mnoho druhů masa, ale vždy by se mělo jednat o trochu tučnější část zvířete. Ideální jsou vepřové kosti, kuřecí skelet, stehna nebo křídla. V tuku se skrývá veškerá chuť, a proto se nebojte mastnějších kousků. Jestli chcete dosáhnout jedinečné chuti, použijte telecí maso nebo zvěřinu.

Zdroj: https://www.lacucinaitaliana.com/italian-food/hacks/recycling-broth-meat-a-how-to-guide
.

Doporučené články