Domácí brusinkový džus si zamilujete. Chutná úžasně, k tomu posílí srdce i mozek

Brusinkový džus obsahuje spoustu vitaminů a snadno si ho můžete připravit sami doma. Nepotřebujete k tomu žádné zvláštní suroviny. Jeho zdravotní vlastnosti jsou známé už nějakou dobu. Obsahuje kromě vitaminů také kyselinu listovou a železo. Brusinka se hodí zejména pro těhotné nebo kojící ženy. Jaké další výhody bude mít pití brusinkového džusu?

Proč se vyplatí mít po ruce brusinkový džus?

Brusinky obsahují spoustu vitaminů a dalších látek. Vitamin B je potřeba nejen pro těhotné a kojící ženy. Vitaminy A nebo C jsou dodávány do těla miminek pomocí mateřského mléka, navíc železo a kyselina listová zajistí, že se bude plod dobře vyvíjet. Brusinky budou mít pozitivní vliv také na práci našeho mozku. Díky brusinkám budete mít pevnější vlasy a nehty a pokožka bude zdravá a vypadat mladistvě.

Doporučený článek:  Šťáva z červené řepy se skořicí a zázvorem prospěje tělu

Brusinky posilují srdce. Džus nebo šťáva z brusinek obsahují flavonoidy, které ovlivňují stav našeho srdce. Díky tomu budete mít menší riziko vzniku infarktu nebo mrtvice. Pomůže také při zdravotních potížích s močovým měchýřem. Vyplatí se tak pít džus pravidelně, pokud objevíte první příznaky, například pálení při močení.

Zdroj obrázku: Freepik

Jak si vyrobit brusinkový džus doma?

S pomocí brusinkové šťávy můžete bojovat také proti mykózám. Najdete v ní třísloviny, které tělo očistí od škodlivých látek a toxinů. Jestliže si chcete tělo očistit, není nic snazšího než do dietního režimu zařadit také brusinkový džus. A jak si brusinkovou šťávu udělat doma? Potřebujete k tomu pouze brusinky, třtinový cukr a vodu.

Doporučený článek:  Obírání rybízu usnadní vidlička. Recept na rybízový džem je pak jednoduchý

Připravte si velký hrnec, do kterého se vejde celý kilogram čerstvých brusinek. Zalijte je vodou tak, aby byly všechny zakryté. Přidejte 500 gramů cukru a nakonec promíchejte vařečkou. Brusinky vařte pouze na mírném ohni. Měly by se rozpadat a nakonec džus zhoustne. Poté brusinky přefiltrujte přes sítko a nalijte do menších lahví nebo sklenic. Ty nezapomeňte dobře vyčistit.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/homemade-cranberry-juice/
.

Doporučené články