Tinktura dlouhověkosti zbaví tělo všeho špatného. Sedmidenní kúra obnoví ztracenou rovnováhu

V tuzemsku patří mezi nejoblíbenější zeleninu spolu s cibulí. Česnek je jednoznačně králem, který vévodí českým kuchyním a zejména pokrmům. Co by byla česneková pomazánka nebo topinky bez této aromatické a štiplavé zeleniny? Má navíc blahodárné účinky na zdraví a tinktura připravená z česneku si uchovává stejné vlastnosti jako čerstvá zelenina. Proč pravidelně konzumovat česnekovou tinkturu a jak si ji připravit?

Tinktura dlouhověkosti z Tibetu

O zázračných účincích nejsou přesvědčeni jen tuzemští léčitelé, ale tato zelenina vyniká i na druhé straně zeměkoule, například v Tibetu se připravuje takzvaná tinktura dlouhověkosti, protože podle tamních znalců pomáhá regenerovat buňky a čistit krev, a tím pomáhá navracet mládí a zmenšovat důsledky stresové zátěže. Česnek se užívá pro posílení obranyschopnosti zejména na podzim a v zimě, ale používat se může celoročně. Česneková tinktura se navíc velmi snadno připravuje z lihoviny, kromě česneku se může přidat též zázvor, citron nebo pro zjemnění chuti rovněž med.

Doporučený článek:  Dýně v octě dodá jídlu šmrnc. Jemně pikantní chuť v zimě zahřeje
Zdroj obrázku: Freepik

Přírodní antibiotikum i lék na kardiovaskulární choroby

Jaké účinky očekávat při užívání česnekové tinktury? Především antibakteriální a antiparazitární, proto se aplikuje při nachlazení nebo jako prevence před infekcemi. Česneková tinktura funguje jako přírodní antibiotikum, zlepšuje zdravotní stav při onemocnění, nadto zlepšuje trávení a čistí krev. Při pravidelném užívání dochází ke snížení rizika aterosklerózy, protože žíly netrpí na usazený plak, navíc je prevencí před srdečním infarktem nebo mrtvicí, dokonce zlepšuje spaní.

Sedmidenní kúra z česnekové tinktury

Česneková tinktura se připravuje ze tří hlav česneku, stroužky se oloupou, nakrájí nebo prolisují a vloží do zavařovací sklenice. Česnek se zalije půl litrem lihoviny nebo lihu a nechá se po dobu pěti dní odležet, každodenně se musí promíchat. Na závěr sceďte a přelijte do láhve a nechte ještě deset dní stranou, poté užívejte dvakrát denně takto:

  • 1. den: 4 kapky,
  • 2. den: 6 kapek,
  • 3. den: 10 kapek,
  • 4. den: 15 kapek,
  • 5. den: 20 kapek,
  • 6. den: 25 kapek,
  • 7. den: 30 kapek.
Doporučený článek:  3 zeleninové saláty, které vyniknou nejen na svátečním stole: poznejte netradiční spojení chutí

Po dobu dalších pěti dnů lze užívat 60 kapek. Kúra může být dlouhá v případě potřeby až 30 dní, poté se doporučuje čtrnáctidenní přestávka, než se započne další měsíční kúra.

Zdroj: https://wildoakmedicine.com/blog/garlic-make-your-own-medicine-with-dr-thea-rabb
.

Doporučené články