Nejlepší sezónní recepty bez masa, které ocení nejen vegetariáni

Podzim s sebou přináší hojnost sezónních surovin, které mohou inspirovat lahodná a uklidňující jídla pro vegany i nevegany. Od vydatných dušených pokrmů po sladké dezerty, zde jsou některé z nejlepších nápadů na veganská jídla, jak si vychutnat podzimní chutě.

Polévka z pečených máslových dýní

Mísa krémové polévky z máslových dýní za chladného podzimního dne je nepopiratelně příjemná. Aby to bylo veganské, stačí místo smetany použít zeleninový vývar a kokosové mléko. Přidejte dotek muškátového oříšku a skořice pro extra teplo a chuť. Podávejte posypané praženými dýňovými semínky pro lahodné křupnutí.

Doporučený článek:  Vývar bez kompromisů podle Joshuy Weissmana: potřebovat budete jen to, co najdete v kuchyni

Dýňové rizoto

Dýně není jen pro vyřezávání, je také skvělým základem rizota. Vyměňte klasické máslo za veganské máslo a pomocí zeleninového vývaru vytvořte krémové a slané dýňové rizoto. Přidejte trochu šalvějových lístků pro nádech zemité vůně a máte uklidňující podzimní pokrm, který.

Zdroj obrázku: Freepik

Salát s jablky a ořechy

Podzim je sezóna jablek a jak jej oslavit lépe než křupavým a osvěžujícím jablkem a vlašským salátem? Smíchejte nakrájená jablka, pražené vlašské ořechy, sušené brusinky a míchanou zeleninu. Pokapejte pikantním vinaigrette vyrobeným z olivového oleje, jablečného octa, dijonské hořčice a nádechem javorového sirupu pro sladkost.

Doporučený článek:  V Polsku si na Vánoce vychutnají kapra, v Itálii se neobejdou bez tradičního Panettone

Veganské chilli

Jak teploty klesají, vydatná miska chilli může být vstupenkou k zahřátí. Vytvořte veganskou verzi s použitím rostlinného mletého masa nebo fazolí jako zdroje bílkovin. Doplňte je různými druhy zeleniny, jako je paprika, rajčata, cibule a kukuřice. Okořeňte chilli práškem, kmínem a paprikou pro dokonalé podzimní nakopnutí.

Veganský dýňový koláč

Nemůžete vést diskusi o podzimu, aniž byste zmínili dýňový koláč. Vytvořte veganskou verzi pomocí koláčového základu bez mléčných výrobků a náplně vyrobené z dýňového pyré, kokosového mléka a směsi zahřívacího koření, jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček. Doplňte ho kopečkem kokosové šlehačky pro dokonalé zakončení.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/autumn-vegan-recipes
.

Doporučené články