Podzim s sebou přináší hojnost sezónních surovin, které mohou inspirovat lahodná a uklidňující jídla pro vegany i nevegany. Od vydatných dušených pokrmů po sladké dezerty, zde jsou některé z nejlepších nápadů na veganská jídla, jak si vychutnat podzimní chutě.
Polévka z pečených máslových dýní
Mísa krémové polévky z máslových dýní za chladného podzimního dne je nepopiratelně příjemná. Aby to bylo veganské, stačí místo smetany použít zeleninový vývar a kokosové mléko. Přidejte dotek muškátového oříšku a skořice pro extra teplo a chuť. Podávejte posypané praženými dýňovými semínky pro lahodné křupnutí.
Dýňové rizoto
Dýně není jen pro vyřezávání, je také skvělým základem rizota. Vyměňte klasické máslo za veganské máslo a pomocí zeleninového vývaru vytvořte krémové a slané dýňové rizoto. Přidejte trochu šalvějových lístků pro nádech zemité vůně a máte uklidňující podzimní pokrm, který.
Salát s jablky a ořechy
Podzim je sezóna jablek a jak jej oslavit lépe než křupavým a osvěžujícím jablkem a vlašským salátem? Smíchejte nakrájená jablka, pražené vlašské ořechy, sušené brusinky a míchanou zeleninu. Pokapejte pikantním vinaigrette vyrobeným z olivového oleje, jablečného octa, dijonské hořčice a nádechem javorového sirupu pro sladkost.
Veganské chilli
Jak teploty klesají, vydatná miska chilli může být vstupenkou k zahřátí. Vytvořte veganskou verzi s použitím rostlinného mletého masa nebo fazolí jako zdroje bílkovin. Doplňte je různými druhy zeleniny, jako je paprika, rajčata, cibule a kukuřice. Okořeňte chilli práškem, kmínem a paprikou pro dokonalé podzimní nakopnutí.
Veganský dýňový koláč
Nemůžete vést diskusi o podzimu, aniž byste zmínili dýňový koláč. Vytvořte veganskou verzi pomocí koláčového základu bez mléčných výrobků a náplně vyrobené z dýňového pyré, kokosového mléka a směsi zahřívacího koření, jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček. Doplňte ho kopečkem kokosové šlehačky pro dokonalé zakončení.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/autumn-vegan-recipes