Nejlepší sezónní recepty bez masa, které ocení nejen vegetariáni

Podzim s sebou přináší hojnost sezónních surovin, které mohou inspirovat lahodná a uklidňující jídla pro vegany i nevegany. Od vydatných dušených pokrmů po sladké dezerty, zde jsou některé z nejlepších nápadů na veganská jídla, jak si vychutnat podzimní chutě.

Polévka z pečených máslových dýní

Mísa krémové polévky z máslových dýní za chladného podzimního dne je nepopiratelně příjemná. Aby to bylo veganské, stačí místo smetany použít zeleninový vývar a kokosové mléko. Přidejte dotek muškátového oříšku a skořice pro extra teplo a chuť. Podávejte posypané praženými dýňovými semínky pro lahodné křupnutí.

Doporučený článek:  Ceny másla strmě stoupají, připravte si raději domácí. Po ochutnání už nebudete chtít jiné

Dýňové rizoto

Dýně není jen pro vyřezávání, je také skvělým základem rizota. Vyměňte klasické máslo za veganské máslo a pomocí zeleninového vývaru vytvořte krémové a slané dýňové rizoto. Přidejte trochu šalvějových lístků pro nádech zemité vůně a máte uklidňující podzimní pokrm, který.

Zdroj obrázku: Freepik

Salát s jablky a ořechy

Podzim je sezóna jablek a jak jej oslavit lépe než křupavým a osvěžujícím jablkem a vlašským salátem? Smíchejte nakrájená jablka, pražené vlašské ořechy, sušené brusinky a míchanou zeleninu. Pokapejte pikantním vinaigrette vyrobeným z olivového oleje, jablečného octa, dijonské hořčice a nádechem javorového sirupu pro sladkost.

Doporučený článek:  Kroupy mohou být hlavní hvězdou každého menu. Skvěle doplní šťavnaté maso i oblíbenou zeleninu

Veganské chilli

Jak teploty klesají, vydatná miska chilli může být vstupenkou k zahřátí. Vytvořte veganskou verzi s použitím rostlinného mletého masa nebo fazolí jako zdroje bílkovin. Doplňte je různými druhy zeleniny, jako je paprika, rajčata, cibule a kukuřice. Okořeňte chilli práškem, kmínem a paprikou pro dokonalé podzimní nakopnutí.

Veganský dýňový koláč

Nemůžete vést diskusi o podzimu, aniž byste zmínili dýňový koláč. Vytvořte veganskou verzi pomocí koláčového základu bez mléčných výrobků a náplně vyrobené z dýňového pyré, kokosového mléka a směsi zahřívacího koření, jako je skořice, muškátový oříšek a hřebíček. Doplňte ho kopečkem kokosové šlehačky pro dokonalé zakončení.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/autumn-vegan-recipes
.

Doporučené články