Sušené houby je třeba správně namočit. Voda přitom není ta nejlepší možnost

Namáčení sušených hub může být často záludnou otázkou pro ty, kteří připravují sváteční jídla. Pokud se rozhodnete je přidat k jídlu, stanou se nepopiratelným aromatickým základem. Sušené houby musíte umět správně připravit, abyste si vychutnali výborný pokrm.

Namáčení hub

V této věci musíte být trpěliví a podle toho naplánovat svoji práci v kuchyni. Toto je obzvláště důležité během svátečních období, protože seznam vánočních jídel se často zdá nekonečný. Čas namočení záleží na druzích, pro které se rozhodneme. Obecné pravidlo je, že by nemělo trvat méně než hodinu. Je však bezpečnější ponořit lesní poklady do vody na dvě hodiny.

Doporučený článek:  Kouzelné koření s neopakovatelnou vůní: skořice potěší rostliny na zahradě i doma v květináči

Tuto fázi nelze za žádných okolností vynechat. Ani tehdy, když na ně spěcháme. Pokud použijete nenamočené houby, budou tvrdé a bez chuti. Jako první houby opláchněte ve studené vodě, tím se zbavíte jakýchkoli nečistot nebo zbylého lesního odpadu. Připravte si širší misku s vlažnou vodou. Nemůže být ale horká. Na rozdíl od zdání nezrychlí změkčení hub.

Zdroj obrázku: Freepik

Namáčení v mléce

Nepřehánějte to s množstvím vody. Její nadbytek může způsobit, že ztratí svoji charakteristickou chuť a aroma. Vše, co potřebujete, je tolik tekutiny, aby se každý kousek ponořil. Obsah misky byste měli promíchat asi každých 20 minut. Po namočení hub vodu určitě nevylévejte. Použijte ji k přípravě chutné houbové polévky.

Doporučený článek:  Dobře uskladněné potraviny neztratí nic na své kvalitě ani chuti

Tady je patent, který se používá již mnoho generací. Vyzkoušejte ho při přípravě příštího houbového menu. Namočení do mléka dodá houbám jemnější texturu a během jídla tají v ústech. Mléko by mělo být vlažné, můžete do něj přidat špetku soli. Nechte houby v mléce pět nebo šest hodin. Potom je sceďte a opatrně je uvařte.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/how-to-work-with-dried-mushrooms-cooking-lessons-from-the-kitchn-196980
.

Doporučené články