Ze zbytků těsta lze připravit křupavé občerstvení

Po vykrajování knedlíků nebo jiných tvarů nám mnohokrát může zůstat přebytečné těsto. To ale nikdy nevyhazujte a připravte z něj něco chutného. Můžete vytvořit chutné slané občerstvení k vínu nebo pivu, které vaše rodina jistě ocení.

Chutné knedlíky

Pro přípravu chutných knedlíků potřebujete dobrý a osvědčený recept. Většina z nás má tento recept již od svých babiček nebo od někoho jiného z rodiny. Pokud ale nemáte takové štěstí a neznáte dobrý recept na chutné knedlíčky, vyzkoušejte tento. K přípravě budete potřebovat 1/2 kg pšeničné mouky, 1 šálek mléka, 1 celé vejce plus 1 žloutek a špetku soli.

Doporučený článek:  Domácí nakládané fazolky jsou skvělou přílohou i doplňkem salátu

Jako první si mléko trochu zahřejte. Mouku prosejte do misky, přidejte vajíčko, žloutek, sůl a dobře promíchejte. Bez přerušení nalijte do těsta mléko tenkým proudem, můžete jej přidat i v dávkách. Vše dobře promíchejte a vytvořte pevné těsto. Těsto rozválejte na desku posypanou moukou. Těsto si můžete také rozdělit na menší části, bude se vám s ním tak lépe pracovat. Z těsta sklenicí vyřízněte kroužky. Následně už jen naplňte oblíbenou náplní a vytvořte knedlíky.

Zdroj obrázku: Freepik

Využijte zbytky

Po vykrájení knedlíků však může na prkně zůstat těsto, které mnoho hospodyň jednoduše vyhodí do koše. To je velká chyba a připravujete se o skvělou příležitost k vytvoření slané pochoutky. Vyhnete se tak zbytečnému plýtvání jídlem. Stačí, když zbytky spojíte do koule, a následně z ní odkrajujte tvary podle svých představ.

Doporučený článek:  Slupky a semínka dýně se hodí pro výrobu domácího sirupu

Odříznuté kusy vhoďte do vařící slané vody. Když vyplouvají na povrch, víte, že jsou hotové a můžete je vyjmout. Následně je nechte vyschnout. V dalším kroku je musíte vypražit v horkém oleji a následně posypat oblíbeným kořením, například bazalkou nebo provensálskými bylinkami. Můžete je podávat i s česnekovým dresinkem. Takové občerstvení je skvělé pro návštěvu nebo jen večer k oblíbenému filmu.

Zdroj: https://www.lacucinaitaliana.com/italian-food/hacks/how-to-use-leftover-shortcrust-pastry
.

Doporučené články