Vaření v mikrovlnné troubě: rychle připravíme přílohu nebo dezert

Mikrovlnná trouba se nachází snad v každé domácnosti, povětšinou slouží k ohřevu dříve připravených jídel po příchodu ze školy nebo z práce domů. Čas od času se využívá pro ohřátí mléka či čaje, ale málokdy se používá k samotné přípravě pokrmů, což je velká škoda. Využít tento spotřebič naplno je snadné a jistě každého překvapí možnosti, které mikrovlnná trouba nabízí. Jak uvařit v mikrovlnce brambory nebo rýži? V čem tento spotřebič pomůže a jak? Nechte se inspirovat tipy pro jednodušší život.

Spotřebič pro chvíle nouze

Mikrovlnné trouby byly hitem všech domácností asi před deseti lety, od té doby mánie zlehka upadá, přesto je velmi dobrým pomocníkem v kuchyni, se kterým je život snazší. Tradičně se používá pro ohřev připravených jídel a nápojů, například mléka pro děti. Příprava kakaa nemůže být rychlejší, za pár vteřin je v šálku na stole a je možné se zahřát po procházce v sychravém počasí. Neméně často se využívá pro rozmrazení masa nebo zeleniny, samozřejmě také pro přípravu popcornu k filmu navečer.

Doporučený článek:  Zápach po rybách zmizí snadno z nádobí, rukou i trouby. Tyto triky může využít každý
Zdroj obrázku: Freepik

Pro přípravu pokrmů

Mnozí spotřebitelé vůbec nemají tušení, že se mikrovlnná trouba nepoužívá jen na ohřívání již připravených jídel, ale také pro jejich přípravu. Lehce v ní lze uvařit brambory. Stačí je propíchat vidličkou a vařit po dobu 5 minut na vysoký výkon. Obdobně se může připravit rýže. Půl hrnku vyprané rýže se zalije hrnkem vody, osolí se a nechá se po dobu 6 minut vařit do měkka. Oloupat rajčata? Ani to není problém, po 30 vteřinách se odstraní slupka během chvilky. Došel popcorn? Namísto křupavého snacku lze připravit v mikrovlnné troubě vařenou kukuřici. Klasy se zabalí do vlhké papírové utěrky a dají se vařit na 5 minut.

Doporučený článek:  Správný postup při nakládání předejde plesnivění okurek

Rychlý dezert pro návštěvu

V poslední době se na sociálních sítích roztrhl pověstný pytel s recepty na dezerty připravované v mikrovlnce. Jejich příprava zabere několik málo minut, proto je stačí začít chystat ve chvíli, kdy návštěva klepe na dveře. Jak se připravuje jeden ze základních receptů? Do hrnečku se vsypou tři lžíce mouky, jedna lžíce cukru, jedna a půl lžíce kakaa a půl lžičky prášku do pečiva. Směs se dokonale promísí, zalije se třemi lžícemi mléka, lžící oleje a přidá se jedno rozšlehané vajíčko. Naposledy se směs zamíchá a nechá péct v mikrovlnné troubě 3 minuty. Hotovo, čokoládový dortík se může podávat.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/how-cook-microwave
.

Doporučené články