K chladným podzimním ránům se nejlépe hodí teplá a vydatná snídaně. Ráno se nevstává lehce téměř nikomu. Když k tomu ještě připočítáte chladno a tmu, nálada je najednou na bodu mrazu. Avšak chutná snídaně dokáže i nejnepříjemnější ráno zlepšit a nasměrovat den správným směrem.
Snídaně jako sebepéče
Správnou snídaní nejen potěšíte své chuťové buňky, ale také dopřejete tělu vše, co potřebuje pro zvládnutí dne. Dopřejte takovou snídani i ostatním členům domácnosti, nebo hostům na návštěvě.
Když několikrát odložíte budík, dostanete se do situace, kdy budete muset chvátat. Na snídani pak nezbyde čas a když ano, rozhodně se nebudete zdržovat s přípravou něčeho zdravého. Vašemu zdraví jen prospěje, když si přivstanete, nebo alespoň vstanete na čas. Můžete se tak v klidu probrat a zavést si ranní rituál.
Zdravou snídani si můžete dopřát, aniž byste trávili dlouhý čas v kuchyni. Vybrat si můžete od sladkých po slaná až pikantní jídla.
Příprava podzimní snídaně
I tu nejběžnější snídani lze přeměnit na výbornou podzimní. Stačí následovat pár tipů a rad. Pro získání sezónní snídaně je nutné využít sezónních surovin. Zvolte tedy jablka, hrušky, brusinky a dýně. Nalaďte se na teplé chutě.
Přidáním koření jako skořice, muškátového oříšku, hřebíčku a zázvoru dodáte snídani uklidňující ráz.
Dýně je typickou podzimní surovinou, proto byste ji měli využívat co nejvíce to jde. Můžete z ní zkusit připravit palačinky, vafle nebo vdolky.
Dalším tipem je používání celozrnných přísad. Dodáním celozrnně mouky, ovsa nebo quinoy získáte tolik potřebnou vlákninu a živiny.
Spoustu chvátání a stresů si ušetříte, když si danou snídaní připravíte večer předem. Nebo si můžete nachystat potřebné ingredience a ráno si rychle připravit snídani čerstvou.
Zdroj: https://www.31daily.com/easy-healthy-fall-breakfast-ideas/