Výhody a nevýhody vaření v myčce z pohledu kulinářských expertů

Vaření v myčce je novým hitem, který zkouší mnoho kuchařů po celém světě. Ve světě profesionální gastronomie tuto praktiku asi nenajdete, ale pro domácí přípravu jídla jde o skvělé zpestření. Jestli nechcete u vaření stát a potřebujete mít večeři rychle hotovou, zkuste tuto metodu. Podívejme se na pozitiva a negativa této zvláštní metody vaření.

Výhody

Obrovskou výhodou je jednoduchost vaření. Stačí, když potraviny ochutíte, zabalíte do alobalu nebo zavřete do těsnící krabičky a vložíte do myčky nádobí společně se špinavým nádobím. Do zásobníku vložte tabletu (nebo jiný prostředek) do myčky a zapněte. Dávejte si pozor, abyste nastavili dost vysokou teplotu, a to hlavně pro přípravu masa. Odborníci doporučují teplotu 75 stupňů.

Doporučený článek:  Správné skladování udrží vejce déle čerstvá

Potom si již jídla nemusíte všímat, dokud myčka nedokončí svůj program. Velkou výhodou je také fakt, že tímto způsobem můžete připravit maso (kuřecí, hovězí i vepřové), ryby, zeleninu, těstoviny i rýži. Zvládnete tam proto připravit celé jídlo. Pro přílohy, zeleninu nebo ryby jen musíte zvolit nižší teplotu programu. Jinak si můžete užít snadnou přípravu večeře.

Zdroj obrázku: Freepik

Nevýhody

Tato zvláštní metoda má mnoho příznivců, ale také mnoho odpůrců. Lidem samozřejmě přijde divné dávat do jedné myčky špinavé nádobí a syrové jídlo. Při nastavení příliš nízké teploty (pod 75 stupňů) se vám také může stát, že se maso zcela nepřipraví. Na to si musíte dávat velký pozor. V opačném případě se může stát, že si způsobíte vážné zdravotní problémy.

Doporučený článek:  Jablka se neztratí ve sladkých dezertech, vyniknou také k masu

Další velkou nevýhodou je fakt, že vám myčka může potraviny naprosto zničit. Jakmile se poruší alobal nebo krabička bude špatně těsnit, musíte veškeré jídlo vyhodit. To je jedno z největších rizik, jaká u této metody existují. Jakmile se k jídlu dostane prostředek na nádobí, musíte všechno vyhodit. To se vám nemusí vyplatit, když budete připravovat maso.

Zdroj: https://enjoyfoodwine.com/how-to-cook-with-dishwasher-recipes-and-tricks/
.

Doporučené články