Víte, které potraviny v mrazáku můžete skladovat s klidem v srdci?

Existují suroviny, o kterých jsme si na 100 % jistí, že je můžeme dát do mrazáku. Potraviny v mrazáku můžete skladovat poměrně dlouho a prodloužit tak jejich životnost. Existuje celý seznam surovin, o kterých zaručeně nevíte a přitom je můžete bezpečně skladovat v mrazáku a nemusíte je vyhazovat, protože je jednoduše nestihnete zpracovat. Můžete si díky tomu ušetřit peníze i starosti, a proto se dnes podíváme na méně tradiční suroviny, které můžete umístit do mrazáku.

Vařené těstoviny a zelený salát

Všichni těstoviny milujeme a víme, jak je připravit. Co ale dělat, když vám jedno nebo dvě porce zůstanou navíc? Většina lidí by je jednoduše vyhodila. To ale dělat nemusíte. Těstoviny jsou vhodné ke zmrazení, pokud jsou uvařené al dente. A když do nich přidáte trochu oleje, zabráníte jejich slepení po rozmrazení.

Zelený salát je produkt, který se velmi rychle kazí, ale vždy ho můžete zamrazit. Pochopitelně nebude chutnat jako čerstvý, ale nebudete s ním díky tomu plýtvat. Listy hlávkového salátu je vhodné zmrazit v malých porcích a použít je na smoothie. Při použití se salát nerozmrazuje. Jednoduše ho dejte do mixéru zmrzlý a uvidíte, že přinese do vašeho oblíbeného smoothie další vitamíny i chuť.

Avokádo a mouka

Avokádo je poměrně drahá surovina, se kterou rozhodně nechcete plýtvat. Když je zralé, ale nemáte právě chuť na guacamole, můžete ho zmrazit. Stačí ho nakrájet, odstranit pecku, oloupat ze slupky a pokapat citronovou šťávou. Díky tomu avokádo nezhnědne. Dejte ho do plastových sáčků a vložte do mrazáku. Tento jednoduchý postup vám ušetří spoustu peněz.

Možná vás to nikdy nenapadlo, ale mouka není tak trvanlivá, jak se zdá. Naštěstí ji můžete skladovat v mrazáku. Po rozmrazení se jen musíte ujistit, že má mouka pokojovou teplotu, než z ní začnete péct. Studená mouka může změnit strukturu pečiva a nebudete s ní moci pracovat stejně jako s moukou, kterou jste právě koupili v obchodě.

Zdroj: https://www.candy-home.com/en_GB/blog/how-to-store-frozen-and-deep-frozen-food/

.

Doporučené články