Úžasný květák z trouby, kterému vaše rodina neodolá

Možná si myslíte, že květák je dobrý jen na styl mozečku nebo obalený ve strouhance jako řízek. Není to vůbec pravda. Dnes vám představíme recept, díky kterému budete mít v záloze novou, netradiční a vynikající přílohu, která se skvěle hodí k masu a je neuvěřitelně zdravá a přitom velmi chutná. Skvěle se hodí k pečenému nebo smaženému kuřeti, ale vyzkoušet jej můžete jako přílohu prakticky k čemukoli. Vyzkoušejte a zaručeně nebudete litovat.

Co budete potřebovat?

Přílohou k masu jsou pro nás obvykle brambory, rýže nebo těstoviny. Možná si myslíte, že květák nebude tak sytý, ale velmi se mýlíte. Je vynikající, sytý a přitom velmi zdravý. Během 30 minut můžete připravit přílohu pro tři až čtyři porce. Příprava je velmi jednoduchá a levná. Věřte, že jakmile tento recept vyzkoušíte, již nebudete chtít tuto zeleninu konzumovat jinak. Na výrobu budete potřebovat jen šest surovin včetně koření:

  • 1 ks květáku,
  • cca 100 ml olivového oleje,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • sůl a pepř na dochucení,
  • olej na smažení.

Způsob přípravy

Květák očistěte a nakrájejte na středně velké kousky, které budete později servírovat. Do pánve nalijte trochu olivového oleje a prolisujte stroužky česneku. Dochuťte solí a pepřem. Na této směsi budete opékat květák z obou stran dozlatova. Tímto způsobem květák pochopitelně nepřipravíte úplně, protože jednoduše nezměkne. Proto se bude druhá část přípravy odehrávat v troubě.

Až budete mít květák krásně opečený dozlatova, můžete jej přenést na plech vyložený pečicím papírem. Každý kousek zeleniny potřete olivovým olejem a poté na ni ještě nalijte olej z pánve, aby v troubě chytila mnohem více chuti. Vložte plech do trouby předehřáté na 200 stupňů (spodní a dolní ohřev) po dobu asi 15 až 20 minut. Květák nechte trochu vychladnout a podávejte s masem jako netradiční přílohu. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: https://cookieandkate.com/roasted-cauliflower-recipe/
.

Doporučené články