Tofu není správné zatracovat. Se správnou marinádou si pokrm oblíbí i všichni milovníci masa

Spousta lidí ještě tofu nepřišlo na chuť, ten, kdo ho ale ochutnal, si ho musí pochválit. Je součástí asijské kuchyně, ale můžete si ho připravit také na jiné způsoby. Bohužel, spoustu lidí má tofu za potravinu, která nijak nechutná a jeho textura není nijak lákavá. My vám poradíme, jak si připravit kvalitní tofu, které bude křupavé a chutné. Možná si ho právě vy zamilujete!

Co možná nevíte o tofu?

Na tofu si musíte utvořit vlastní názor. Pro mnoho lidí nemá žádnou chuť, takže ho akorát ochutnají, a bohužel už tomuto produktu nedají šanci. Přitom se dá připravit na mnoho způsobů. Můžete k němu přidat různé koření podle vaší chuti a uvidíte, že se tofu stane oblíbeným produktem a pravidelně ho budete mít v jídelníčku.

Doporučený článek:  Špatnou přípravou se znehodnotí i to nejlepší maso. Připravit flákotu lze jednoduše a také maximálně zdravě

Křupavé tofu také není složité připravit. Receptů najdete na internetu spoustu, nepotřebuju k tomu žádné kuchařské umění, abyste si tofu zvládli připravit. Bude jen stačit před samotnou úpravu tofu obalit ho v bramborové mouce nebo zkuste i kukuřičnou. Tím pádem bude tofu po usmažení křupavé. Jestli nechcete mít nepořádek v kuchyni, na přípravu tofu si můžete koupit foliový sáček na pečení, který zajistí, že tofu bude udělané rovnoměrně a hlavně rychleji.

Jaké marinády si na tofu připravit?

Křupavé tofu se připravuje z kostek, které běžně koupíte v obchodech. Navíc tam najdete i další produkty, které můžete ochutnat. Nedávejte na první dojem, velmi záleží na tom, jak si dané potraviny připravíte. A jestli si chcete tofu vychutnat, připravte si na něj marinádu. Můžete zkusit různé příchutě, oblíbené jsou sójové omáčky, ale stačí jen limetková šťáva s trochou cukru a mletým zázvorem.

Doporučený článek:  Jaká kolují fakta a mýty o zdravém stravování?

Tofu pak stačí jen nakrájet na menší kostičky, poté ho obalit v marinádě, ale můžete si ho připravit také bez ní. Místo kostiček pak můžete vyzkoušet plátky, které jsou lepší na přípravu pečením. Poté tofu položte na pánev s rozpáleným tukem – výhodou je, že ho nemusíte obracet. Stačí pánví jen párkrát zaklepat a budete mít hotovo.

Zdroj: https://www.acouplecooks.com/tofu-recipes/
.

Doporučené články