Vepřová kotleta se zelím je ideální večeří v horkých dnech

Vepřové maso není považováno za nejzdravější, ale jednou za čas vám rozhodně neublíží. Hlavně když si ho připravíte s čerstvou zeleninou. Vepřová kotleta v mladém zelí je úžasným receptem na letní jídlo. Nejenže vás velmi příjemně zasytí, ale zároveň toto jídlo není nijak těžké do žaludku. Navíc všechny suroviny připravíte rychle a nebudete muset trávit hodně času v horké kuchyni.

Skvělý nápad na večeři

Kotlety jsou velmi oblíbeným kusem masa a můžete si je připravit na sto způsobů. Oblíbenou variantou je vepřová kotleta na kysaném zelí, ale s mladým zelím bude chutnat ještě lépe. Jestli hledáte nápad na zdravou a vynikající večeři, měli byste vyzkoušet tento jednoduchý recept. Recept je snadný, takže ho zvládne i začátečník a garantujeme, že si pochutnáte.

Doporučený článek:  Pečené brambory s rozmarýnem a česnekem jsou jednoduchou a výbornou přílohou nejen k masu
Zdroj obrázku: Freepik

Co budete potřebovat?

Na přípravu chutné večeře nebudete potřebovat hodně věcí. Připravte si 1/2 kg vepřových kotlet, pár lžic pšeničné mouky, 1 cibuli, 1 kostku bujónu nebo 1,5 hrnku domácího vývaru, 1 plechovku krájených rajčat, 1/2 hlávky mladého zelí, 3–4 lžíce kopru, sůl a pepř podle chutě. A nakonec také tuk na smažení. Použít můžete olej nebo sádlo. Domácí sádlo bude chutnat nejlépe a je velmi zdravé.

Způsob přípravy

Kotlety nakrájejte na plátky a potom je velmi jemně naklepejte paličkou na maso. Plátky ale nesmí být příliš tenké. Potom jednotlivé kousky obalte v mouce. Dochuťte maso solí a pepřem. Přidat můžete i další koření. Maso osmažte na malém množství tuku z obou stran. Cibuli nakrájejte na kostičky, zpěňte na másle v hrnci, kde se bude později vařit celé jídlo.

Doporučený článek:  Bramborové placky po židovsku. Typickou chuť a vůni jim dodá jedině správný tuk

Orestované kotlety přesuňte do hrnce s cibulí, zalijte vývarem a zakryjte pokličkou. Vařte po dobu 30 minut. Potom přidejte rajčata z plechovky a vařte dalších 20 minut. Mezitím si připravte zelí. Omyjte ho, odstraňte tvrdé části a nakrájejte zeleninu na tenké nudličky. Potom je přidejte do hrnce a vařte, dokud zelí nezměkne. Kopr opláchněte, nasekejte nadrobno a přidejte do hrnce pár minut před koncem vaření.

Zdroj: https://www.thebossykitchen.com/sweet-cabbage-pork/
.

Doporučené články