Suché nakládané okurky mají intenzivní chuť, hotové jsou během jednoho dne

Nakládané okurky patří mezi jedny z nejpopulárnějších zavařenin. Svou všestranností se hodí na chleba, chlebíčky, do salátů či k masu. Pokud nemáte trpělivost čekat, můžete si jednoduše připravit tzv. suché okurky v sáčku přímo v pohodlí domova. Tento proces zabere pouhý jeden den a výsledkem budou okurky s bohatou chutí, která se neztratí oproti klasickým nakládaným okurkám.

Vyzkoušejte nový kulinářský trend

Suché okurky se staly populárním kulinářským trendem, který získává příznivce po celém světě. Jednoduchost jejich přípravy a vynikající chuť přitahují mnoho lidí. Co je na tom nejlepší? Nemusíte mít velkou zavařovací nádobu ani zvláštní lák. Pokud máte malou kuchyň nebo se vyhýbáte nepořádku, tato metoda je pro vás ideální. Výsledek je nejen chutný, ale také zdravý a navíc se v něm používá minimum soli. Co víc si můžete přát?

Doporučený článek:  Vánoční stromek z listového těsta si děti zamilují

Klíčovým faktorem je správná volba okurek

Správný výběr okurek je klíčovým faktorem pro úspěch při přípravě suchých okurek. Buďte opatrní při pěstování nebo výběru v obchodě a pečlivě prohlédněte každou okurku. Vyberte si ty, které nemají žádné mechanické poškození. Pro tuto pochoutku se nejlépe hodí mladé plody s pevnou dužinou. Dbáte-li také na velikost, zvolte okurky podobné velikosti, aby se hezky vedle sebe vešly.

Zdroj obrázku: Freepik

Jednoduchý recept na přípravu suchých okurek

Chcete vyzkoušet přípravu suchých okurek? Na 1 kilogram okurek budete potřebovat kořen křenu, svazek kopru, dva rozdrcené bobkové listy, pět stroužků česneku (můžete použít méně, pokud nejste velkým fanouškem česneku), dvě zrnka nového koření, jednu polévkovou lžíci hořčičných semínek a dvě ploché lžičky soli. Samozřejmě nezapomeňte na pevné plastové sáčky, do kterých budete okurky dávat.

Doporučený článek:  Domácí bylinná mast uleví při bolesti kloubů i zad. K výrobě postačí pouhé dvě ingredience

Okurky pečlivě omyjte a vyčistěte kartáčkem. Ponořte je na hodinu do studené vody. Mezitím si očistěte a nakrájejte na menší kousky kořen křenu. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Odkrojte špičky z okurek a osušte je. Připravte si pevný zipový sáček na potraviny. Do sáčku dejte okurky, křen, česnek, kopřivy, bobkový list, hořčici a nové koření. Vše osolte. Při zavírání sáčku se snažte vyfouknout co nejvíce vzduchu. Sáček opatrně protřepejte. Dejte sáček na 4 hodiny do lednice a poté ho nechte 20 hodin při pokojové teplotě. Teď už máte hotové suché okurky, které můžete skladovat v lednici až 3 dny.

Zdroj: https://estoniancuisine.com/2017/07/18/1-hour-simple-brined-cucumbers-in-plastic-bag/
.

Doporučené články