Jednoduché zapékané jídlo z jedné mísy je skvělý nápad, když vás nic jiného nenapadne a máte spoustu zbytků v chladničce. Vyhnete se tak zbytečnému plýtvání jídlem. Je to skvělý nápad, jak využít většinu výrobků, které se mohou nacházet ve vaší chladničce. Toto jídlo z jednoho hrnce je velmi jednoduché a chutné.
Využít zbytky
Na přípravu tohoto jídla budete potřebovat 3/4 šálku rýže, 2 kuřecí filé, plechovku zeleného hrášku, kukuřici, strouhaný žlutý sýr, 1 lžíci olivového oleje, provensálské bylinky a k dochucení samozřejmě sůl a pepř. Příprava tohoto jídla je velmi jednoduchá a zvládne ji i úplný začátečník. Takže pokud nejste zkušený kuchař, nemusíte se tohoto receptu bát.
Jako první opláchněte, osušte a nakrájejte kuřecí filé na malé kousky. Nalijte vodu na maso a zeleninu a vařte, dokud nebude maso měkké. Na konci vaření jen ochuťte solí a pepřem. Rýži uvařte ve slané vodě, opláchněte a nechte zchladit. Na pánvi si zahřejte olej, vložte rýži, maso a koření. Několik minut za stálého míchání opékejte. Následně odstavte z ohně a přidejte zeleninu.
Příprava jídla
Po přidání zeleniny vše dobře promíchejte dohromady a přeneste do vymaštěné misky, která je vhodná do trouby. Všechny suroviny zalijte několika lžícemi vývaru. Nakonec posypte vrchní část strouhaným kvalitním sýrem. Vše spolu pečete přibližně 15 minut, dokud sýr jemně nezhnědne. Celé jídlo můžete podávat přímo z mísy.
Do jídla můžete přidat i jiné suroviny. Nejlepší je využít do takového jídla zbytky, které najdete ve své chladničce. Vznikne vám tak chutná večeře nebo oběd pro celou rodinu, díky které ušetříte a využijete všeho, co doma máte. Namísto rýže například můžete použít nesnědené těstoviny nebo i brambory. Zeleninu můžete také zvolit dle svého uvážení.
Zdroj: https://www.cottercrunch.com/honey-mustard-baked-fish-and-vegetables/