Vaření v páře je ideální pro přípravu křehké zeleniny nebo ryb

Některé způsoby přípravy jídla jsou jednoduše zdravější než jiné. Vaření v páře rozhodně patří mezi nejzdravější možnosti, pro jaké se můžete rozhodnout. Důležité je, abyste všechno provedli správně a vychutnali si vynikající výsledek svého snažení. Poradíme vám, jak to přesně udělat a jaké pokrmy nebo suroviny jsou ideální pro vaření v páře.

Jak vařit v páře?

V první řadě potřebujete hlubokou nádobu, např. hrnec, wok nebo hlubokou pánev. Velikost musíte přizpůsobit tomu, co si chcete uvařit. Jestli budete mít danou věc položenou v misce nebo talíři, musí se nádobí pohodlně vejít do hrnce nebo pánve. Na dno hrnce nalijte vodu. Důležité je, aby se voda nedotýkala potravin, které připravujete. Nechcete je přímo vařit, ale spíš dusit.

Doporučený článek:  Hnojivo z bramborových slupek je vhodné pro zeleninu a ovoce

K tomu můžete využít obrácenou mísu, hluboký talíř nebo kulatý rošt na vaření. Tento rošt mnohdy dostanete při koupi mikrovlnné trouby, protože se na něm připravuje pizza nebo grilované pokrmy. V tomto případě ale můžete využít cokoli. A nakonec potřebujete poklici, která udrží páru uvnitř hrnce nebo pánve. To je vše, co potřebujete k vaření v páře.

Zdroj obrázku: Freepik

Co všechno můžete vařit tímto způsobem?

Existuje široká paleta potravin, které si můžete připravit na páře. Bez ohledu na váš výběr, si užijete velmi zdravé jídlo. Mezi nejoblíbenější suroviny patří zelenina, jako je brokolice, mrkev, zelené fazolky, chřest nebo květák. Stejně tak si pochutnáte na rybách vařených v páře. Tento postup je ideální pro jejich křehké maso. Připravit můžete pstruha, tilapii, tresku i lososa.

Doporučený článek:  Sklenice po nakládaných okurkách nemusí skončit ve sběru. Snadno je zbavíte zápachu a znovu využijete

Vynikající a velmi jemná je také rýže z páry. Nezáleží na tom, jestli máte doma rýži basmati nebo jasmínovou. Vždy bude chutnat skvěle. A nakonec si můžete připravit také vejce naměkko nebo natvrdo. Musíte se jen naučit, jak dlouho ho nechat v páře vařit. Jestli jste fanoušky čínské kuchyně, jejich tradiční knedlíky se připravují v páře, takže je můžete klidně zkusit doma.

Zdroj: https://www.arredo3.com/news/the-5-advantages-of-steam-cooking
.

Doporučené články