Těsto na palačinky vylepší vařící voda. Těsto bude nadýchané a vláčné

Kdo by nemiloval palačinky? Tento lahodný pokrm není nikterak náročný na přípravu, nezabere mnoho času a vyznačuje se skvělou chutí. Nejčastěji je můžeme znát se sladkou náplní, ale můžete vyzkoušet také slanou verzi nebo masovou náplň. Pro maximální zážitek z chuti je nutné znát tajnou přísadu, která dělá palačinky unikátními. Troufáte si uhodnout, o jakou přísadu se jedná? Menší nápovědou může být, že se jedná o naprosto obyčejnou složku, kterou stačí mírně upravit a je dostupná v každé domácnosti.

Doporučený článek:  Zbavit se i nejmenších kostí v rybě je snadné. Pomocí tří metod jednoduše zmizí

Palačinky jsou oblíbené všude po světě

Mohli bychom vyjmenovat stovky receptů, které jsou unikátní a oblíbené v jednotlivých koutech světa. Jedním si ale můžete být naprosto jisti: oblíbené jsou všude. Řeč je především o palačinkách. Výhodou palačinek je nízká cena a rychlost, s jakou si je připravíme. Osvojte si trik, díky kterému získá těsto dokonalou konzistenci.

Zdroj obrázku: Freepik

Obvyklý recept

Pro přípravu palačinek většinou potřebujeme mouku, vejce a mléko. Někdy se ale bohužel stane, že konzistence a výsledná podoba palačinek se neshodují s představou. Některé recepty doporučují přidání perlivé vody do mléka, což vede k provzdušnění těsta. Obecně tento fakt je pravdivý, ale existuje ještě daleko lepší způsob, jak zdokonalit těsto na palačinky, které doslova ohromí nejenom vzhledem, ale také chutí. Tajemství tkví v jedné ingredienci.

Doporučený článek:  Ocet je univerzální čistič do celé domácnosti. Některé povrchy ovšem dokáže nenávratně poškodit

Tajná zbraň do palačinek

Nestačí vám klasický recept na palačinky a chcete posunout svůj chuťový zážitek na vyšší úroveň? Přidejte vroucí vodu do mléka, což způsobí vyluhování mouky. Samotné smažení způsobí, že výsledné těsto bude měkké a lehké. Přidání vařící vody způsobí také změnu v tekutosti hmoty. První reakce a výsledky mohou sice vyvolávat pochyby, nicméně po uplynutí 30 minut pochopíte, že jste neudělali chybu, ba naopak. Konzistence se vytříbí během tohoto časového úseku a získáte kvalitní podklad pro smažení.

Zdroj: https://blog.williams-sonoma.com/six-tips-for-making-perfect-pancakes/
.

Doporučené články